USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанка не може користуватися інгалятором, бо «Волиньобленерго» без попередження відрізало світло

4 Лютого 2023 12:48
Лучанка уже кілька днів перебуває без світла. Каже, що енергетики приїхали й відрізали його без жодних попереджень і пояснень. А без електроенергії жінка буквально не може жити. У неї астма і вона щодня по кілька разів мусить користуватися електричним інгалятором.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Лучанка і її чоловік живуть не лише в темноті, а й у холоді. Будинок від газу відрізали давно. Щоб не замерзнути, вони рятуються обігрівачами, але тепер через відсутність електрики і цього зробити не можуть. Газовий обігрівач, який є у подружжя, підтримує лише мінімальну температуру. За світло жінка платила вчасно, тож переконана, що обленерго такими діями просто хоче вижити її з квартири, адже приміщення, у якому вона живе, належить компанії.

На територію будинку, що на вулиці Львівській у Луцьку, журналісти заходять через паркан. Так само щодня сюди потрапляє і пані Світлана. Вона із чоловіком живе в одній із квартир цього двоповерхового будинку. 31 січня в пообідню пору їм відрізали світло.

«Без жодного попередження. Автомати увімкнені, а в нас немає світла», – розповідає лучанка Світлана Демчук.

Тепло у квартирі пані Світлана і її чоловік підтримують за допомогою газового обігрівача. Електричний, зрозуміло, стоїть без роботи. Температура в кімнаті, де сплять господарі, заледве досягає 9 градусів. Ба більше, у жінки астма і їй необхідно користуватися електричним інгалятором.

«У мене от навіть довідка є. Демчук Світлана, бронхіальна астма. Щоб прожити день, мені треба три рази на добу вмикати інгалятор. Сьогодні я вже не дихала, в мене кашель є. Учора їздила до сестри дихати інгалятором. Просто мене так душать ті сльози, що не можу говорити. Це жах, що робиться. Розумієте? Жах»,– обурюється лучанка.
Коли жінка стала з'ясовувати, чому і за що їй відрізали без попередження світло, в обленерго повідомили, що у неї закінчився договір про надання послуг. І треба укласти новий. А щоб його укласти, треба мати довідку про право власності на квартиру. Такого документа у пані Світлани немає. Адже приміщення, в якому розташована квартира, належить обленерго. І хоча жінка тут живе і прописана з 1985 року, компанія не дозволяє їй приватизувати житло, власне, як і решті мешканців. Хоча ті люди, які тут жили, чимало зробили власним коштом.

Журналісти пішли з пані Світланою до центру обслуговування обленерго, що через паркан від будинку, де вона живе, аби написати заяву на підключення світла. Тут одразу питають про право власності, але заяву таки приймають.

Окрім того, пані Світлана написала цього дня іще одну заяву, аби їй пояснили, що стало конкретною причиною відключення світла. Скільки лучанці чекати якихось дій, ніхто не каже. До слова, в самому обленерго щодо цієї ситуації журналістам відмовилися будь-що коментувати. Відео- і аудіокоментарів під час війни там не дають. Бо це, цитуємо, «може загрожувати безпеці працівників». У компанії дають відповіді лише на письмові запити.

У згаданому будинку на вулиці Львівській колись жило сім сімей. Тут обленерго давало службові квартири своїм працівникам. І хоч сім’ї тут жили десятки років, були прописані, платили за комунальні послуги і власним коштом проводили газ та воду, приватизувати квартири компанія їм не дозволила. Мешканці намагалися домогтися можливості приватизації через суд, але поки феміда на боці обленерго. У компанії в судах стверджують, що це не житловий будинок, а лінійний пост.

Станом на зараз у цьому будинку проживає три сім’ї. Решта вимушено виїхали. Останні роки обленерго робило усе, аби мешканці покинули приміщення. У 2021 році зняло із будинку покрівлю й повиймало вікна, мовляв, роблять ремонт приміщення для того, щоб сюди доселити своїх працівників.

Але минуло півтора року, а замість шиферу й досі плівка, а вікна так і стоять під приміщенням.

Пані Світлана залишається без світла і без можливості підключити до електрики інгалятор. У квартирі +9. В обленерго приймають всі заяви, які жінка пишe, але коли справа зрушиться – невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 4 Лютого 2023 13:28
Поки йде суд,ніхто не має права відрізати компослуги...нехай звертається у суд.
скептик до дідо Показати IP 4 Лютого 2023 18:09
УРКАїнські суди туди-сюди. замучишся до них ходити
Анатолій Показати IP 4 Лютого 2023 17:13
обленерго має належати громаді, тоді такого свавілля, до громадян, небуло!
волинянин Показати IP 4 Лютого 2023 17:17
а ще створюють провокативні ситуації
пенсіонер Показати IP 4 Лютого 2023 17:21
Та це скоти, банда разом з комунальниками

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus