USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волиньприродресурс» уже сплатив більше 8 млн податків

5 Квітня 2018 16:11
Попри те, що комунальному підприємству Волиньради «Волиньприродресурсу» не дають приступити до основної роботи з легального видобутку бурштину та інших корисних копалин, підприємство вже сплатило більше 8 мільйонів гривень податків.

Про це йшлося під час ефіру телеканалу «Аверс» 4 квітня.

Як розповів голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, підприємство сплачує податки з отриманих попередніх оплат за майбутню продукцію, незважаючи на те, що поки продукції немає.

«Така була моя вимога до Столяра (депутата облради, директора КП «Волиньприродресурсу» Василя Столяра, – ВН), щоби в угодах не було ні курсової різниці, ні штрафних санкцій, ні жорстких зобов’язань… Тому відповідно до законів, відповідно до податкових норм, коли надійшла попередня оплата, було сплачено всі податки в бюджет», – наголосив Ігор Палиця.

Він підкреслив, що КП «Волиньприродресурс» може розпочати роботу з легального видобутку бурштину в будь-який момент.

«Щойно дадуть дозвіл, щойно правоохоронні органи припинять чинити будь-який спротив тому, щоб підприємство запрацювало, воно відразу запрацює. Все на «Волиньприродресурсі» готове. Завод по бурштину готовий, по торфу всі проекти робляться, але навіть перед тим, як Гунчик (екс-голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, – ВН) пішов, він подав до Верховного суду ще одну скаргу. Таке ставлення… Ми вже могли рік спокійно працювати, наповнюючи бюджети. Інвестори могли би повертати свої кошти», – зазначив Ігор Палиця.
Щодо постійного перебування в Любешівському районі представників Національної гвардії, на утримання якої виділяють гроші з районного бюджету, голова облради зауважив, що, попри чутки та запевнення РДА, з обласного бюджету ці кошти компенсовувати не будуть.

«Ніяких грошей область у районний бюджет за утримання Національної гвардії повертати не буде. Немає ні такої програми, ні таких грошей, навіть звернення не було до обласної ради щодо відшкодування цих витрат. Когось задовольняє те, що там є Національна гвардія, і ми прекрасно знаємо, що вона дозволяє видобувати бурштин копачам під своїм контролем. Якби запрацювало комунальне підприємство, якби запрацював закон, якби все було прозоро, чисто, припинилися би всякі зловживання, зокрема витрати коштів на Національну гвардію. Але це нікому не вигідно, тому що не набиватимуться кишені зацікавлених осіб, а поповнюватимуться бюджети», – пояснив голова Волинської облради.
Окрім того, він торкнувся питання діяльності сучасної поліції в контексті нещодавнього указу президента про оголошення 4 липня Днем поліції. Так, із цієї нагоди поліцейські влаштували акцію в центрі Луцька, під час якої роздавали цукерки.

«Вшановувати поліцію будуть тоді, коли поліція буде боротися зі злочинами, коли поліція не боятиметься заходити в темний парк, коли не боятиметься зупиняти в центрі міста та відправляти в тюрму валютчиків, коли не боятиметься затримувати злочинців. Кожен день має бути днем поліції, кожен день люди повинні дякувати поліції за її роботу, а не за те, що поліція в Любомлі б’є на заправці батька, який приїхав із дитиною та дружиною, через те, що він, згідно з законом, допитувався про причину зупинки; не за те, що поліція продає наркотики, не за те, що поліція кришує злочини, а за те, що поліція допомагає народу», – акцентував Ігор Палиця.

Він додав, що той ажіотаж, із яким зустрічали молодих хлопців і дівчат, що вступали до лав оновленої поліції, вже минув. Зараз уже йдеться про недобір патрульних, нестачу автомобілів, недостатнє фінансування.

«Тоді запитання: звідки гроші на цукерки? За що вони куплені? Поліція має не роздавати цукерки, а виконувати свою роботу, щоби люди не боялися ввечері виходити з дому. Тоді ми кожен день дякуватимемо поліції», – резюмував голова Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
111 Показати IP 5 Квітня 2018 16:39
Зробіть порядок із торфом покажіть приклад і свое леце шо воно чесне і перед людьми і перед законом а тоді можна говорити і про остальні корисні копалини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus