USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Попри розпорядження Кабміну, на Волині і далі дерибанять сотні гектарів землі, – Ігор Палиця

1 Червня 2018 10:47
Попри прийняте урядом розпорядження, відповідно до якого Держгеокадастр має передати землі державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність ОТГ, і заяву про те, що за ігнорування цього рішення буде «чітка кримінальна відповідальність», у Волинській області продовжують дерибанити землі.

Про це йшлося під час програми «Відкрита влада» ТРК «Аверс» 31 травня.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця зазначив, що, незважаючи на щирі наміри прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, припинити свавілля Держгеокадастру та махінації із землями можна у лише випадку прийняття відповідних законодавчих актів і за наявності належної реакції зі сторони прокуратури.

Він пригадав разючий випадок на Маневиччині, коли шахрайським шляхом 220 гектарів земель, багатих на поклади бурштину, продали в приватні руки.

«Землі видали на звичайних селян – по 2 гектари в кожні руки. Пізніше ці ділянки скупили Віталій Солдатихін, бандит, який займається видобутком бурштину в Житомирській області, та його брат, на якого все це зареєстрували через нотаріуса контори «Ариванюк і Книш». Усе це зробили незаконно, було відкрито кримінальні справи, а що далі? 220 гектарів землі у громади забрали, нею ніхто не користується, вона стала приватною власністю за допомогою геокадастру, прокуратури, яка ні на що не реагує, нотаріусів, які повинні за це відповідати, сидіти в тюрмі… А що відбувається? Нічого не відбувається», – зауважив Ігор Палиця.

Голова облради впевнений, що, аби ситуація змінилася, причетні до махінацій із землею мають понести відповідальність. «Але вони бачать безкарність, бачать, що, коли людина вкрала 1 чи 10 тисяч гривень, вона сяде на 3–5 років, а коли крадуть десятки мільйонів, ніхто не відповідає. Максимум – вони з кимось діляться. Поки все так буде продовжуватися, нічого не зміниться», – резюмував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 1 Червня 2018 15:45
То значить можна займатись чим хоч аби гроші були відкупитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus