USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиньрада закликала покарати російських колаборантів

24 Грудня 2021 12:02
Депутати Волинської обласної ради закликали центральну владу та правоохоронні органи притягнути до відповідальності зрадників державних інтересів.

Про це йшлося 24 грудня під час засідання позачергової 11-ї сесії Волинської обласної ради.

Депутати підготували звернення до Президента України, голови Служби безпеки України, Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, виконувача обов’язків директора Державного бюро розслідувань щодо необхідності посилення боротьби з колаборантами.

Текст звернення зачитав голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

«США, країни ЄС та міжнародні експерти б’ють на сполох через підготовку Росією військового вторгнення в Україну. Агресор сконцентрував біля українського кордону військову техніку, понад 100 тисяч солдатів і важке озброєння. Усе це в будь-який момент можуть використати проти нашої держави», – наголосив він.

Тому депутати вимагають посилити боротьбу з колаборантами і зрадниками державних інтересів, які з 2014 року вели торгівлю з окупантами й терористами, а сьогодні намагаються дестабілізувати ситуацію всередині країни шляхом різних провокацій.

«Вони розколюють українську націю. І це в той час, коли українці мають об’єднатися перед загрозою російської агресії. Найганебніше те, що вони прикривають свої злочини патріотичними гаслами, щоб уникнути відповідальності перед законом і суспільством. У той час, коли на сході гинули тисячі українців, представники владної верхівки дбали лише про власне збагачення, обкрадаючи українське військо, торгуючи з агресором, співпрацюючи з терористами ЛДНР і сприяючи їхній діяльності», – акцентував голова облради.

Він додав, що вугільна змова колишніх українських високопосадовців із російськими посіпаками та сепаратистами – це державна зрада і пряма підривна діяльність проти України. Тому держава повинна дати відсіч усім, хто працює всупереч її інтересам.

«Вимагаємо від центральної влади та правоохоронних органів покласти цьому край та за всією строгістю закону покарати зрадників державних інтересів. Допоки існує загроза військової агресії, у тилу не може бути російських колаборантів», – резюмував Григорій Недопад.

Депутати підтримали проєкт рішення й найближчим часом направлять звернення центральній владі та правоохоронним органам.

Читати ще: ЗМІ опублікували повний текст підозри Петру Порошенку

Нагадаємо, 20 грудня Петру Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зради та сприяння діяльності терористичної організації. У разі доведення провини політику загрожує до 15 років ув'язнення з можливою конфіскацією майна.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Клава Показати IP 24 Грудня 2021 12:38
складно уявити, щоб в роки Другої світової Сталін торгував шоколадками виробництва своєї приватної фабрики в Німеччині чи продавав туди фільми за власної участі.. дрібніємо ?..
1+1 до Клава Показати IP 24 Грудня 2021 13:42
Чи фільми знімав
До Клава до Клава Показати IP 24 Грудня 2021 18:21
Вспокойся. Все набагато гірше за шоколад. Зеленський купує вугілля та електроенергію в Росії, яка за українським законодавством визнана країною-агресором
Читач до Клава Показати IP 26 Грудня 2021 10:07
Сталін до останнього дня постачав у Німеччину ешлони металу ,зерна та інших стратегічних товарів і які ще 22 червня стояли кордоні з окупованою Польщею по дорозі в рейх...
Анонім Показати IP 24 Грудня 2021 13:00
Порошенка треба посадити за те,що не відправивив 95 квартал в АТО, а якщо ухидялись то треба було посадити
Богдан Сташинський Показати IP 24 Грудня 2021 13:10
Усіх у тюрму !!!
олександр Показати IP 24 Грудня 2021 14:28
а облраду не треба покарати за дерибан янтаря під час війни
Лучанин Показати IP 24 Грудня 2021 14:40
Дякуємо обласній раді за заклики. Тепер зрозуміло чого наша область найкраща і по рівню зарплат і медицини і культури і т.д. Ps: саме головне писати, вимагати, закликати))
1933 Показати IP 24 Грудня 2021 18:00
А не повторює Україна історію фатерлянду під керівництвом біснуватого невдахи - художника?
123 Показати IP 24 Грудня 2021 18:25
Треба було б закликати Верховну Раду нарешті ухвалити закон про колаборантів, який вже рік гниє в канцелярії тепер Стефанчука. Треба вимагати прийняти закон, який унеможливлює існування партій типу ОПЗЖ
Анонім Показати IP 25 Грудня 2021 11:23
Небайдужа Найкраще все звернути на "колишніх". А ви не з Росії купуєте газ і електроенергію?
До Анонім до Анонім Показати IP 25 Грудня 2021 12:41
Маєш проблеми з логікою. Колаборанти - це не колишні, а нинішні. Зрадники держави Україна - це нинішні. Мало того, що вони не покарані, як це передбачено законом, а ще є в уряді, Верховній Раді і в офісі президента. Важко сказати, чи то вони на нього сильно впливають, чи то він їх любить, але за їхньою порадою своє національне не розвиває, а у ворогів купує. Пойняв?
Виборець Показати IP 25 Грудня 2021 14:52
І тих, хто голосував за Харківські угоди !
Виборцю Показати IP 25 Грудня 2021 17:27
А цих не трож. Не трож близьких Зеленському людей. Наприклад, Демченко є цілим заступником секретаря РНБО. Кажуть кротить на користь путліна на повну котушку
лучанин Показати IP 26 Грудня 2021 11:05
так обігрів обласної ради іде російським газом? за кого судити ? недопада? а парк обл ради їздить на російській солярі тому як 60% ринку україни дизель з росіїї,а недопад використовує електроенергію яка також імпортується з білорусі сателіта москви! яка між тим і цим різниця?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus