USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинська громада ввійшла в ТОП-10 найкращих в Україні

3 Вересня 2021 23:03
Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» представив 300 кращих малих та середніх громад України (до 150 тис. мешканців). Володимир-Волинська громада увійшла в ТОП-10.

Список сформовано станом на 01.07.2021 року відповідно до «Всеукраїнського рейтингу інституційної спроможності та сталого розвитку громад», повідомляють на сторінці фонду у Фейсбуці.

На чисельні прохання та за погодженням Ради Фонду, кількість громад, які публікуються, збільшена на сто одиниць.

Рейтинг обраховується кожні 6 місяців, станом на 01 січня та 01 липня кожного року.

Для обрахунку кількості населення громад використовується офіційний сайт https://decentralization.gov.ua/.

Для обрахунку фінансових показників використовується офіційний сайт https://openbudget.gov.ua/. Для обрахунку всіх інших показників використовуються відкриті джерела та інформація з анкет, які проходять перевірку.

Загалом по Україні оцінено 1 415 громад.

На першому місці – Тростянецька громада Сумської області, де проживає 28,9 тисяч людей, на другому – Коростенська Житомирської області (73,3 тис. людей), а на третьому – Славутицька Київської області (24,7 тис. людей).

Окрім цього, Нововолинська громада посіла 35 місце, Любешівська – 102, Ковельська – 147, Дубівська – 202,Люблинецька – 239, Вишнівська – 299.

Володимир-Волинська ж громада з населенням 42,5 тисяч людей посіла 6 місце у цьому рейтингу.

В оцінюванні намагалися охопити таку тематику: політична воля громади до покращення власного стану громади, енергобезпека, глобальний відеомоніторинг, відкритість влади, адаптація до змін клімату, промоція громади на національному та міжнародному рівні, стратегічне планування і його результати, можливість участі у кооперації влада-бізнес-громада, можливість громадського впливу на проекти сталого розвитку, успішна реалізація проектів модернізації громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus