USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волинські депутати проти продовження локдауну. Обсяг обмежень пропонують визначати громадам

14 Січня 2021 16:20
Депутати обласної ради закликають уряд не продовжувати локдаун після 24 січня, оскільки це може призвести до поглиблення економічної кризи як в регіоні, так і в державі в цілому.

Про це йшлося під час засідання 3 позачергової сесії Волинської обласної ради 14 січня.

Депутат Юрій Харченко від фракції «ЗА Майбутнє» повідомив, що вони з колегами розробили проєкт звернення до прем’єр-Міністра з проханням не продовжувати локдаун. Зокрема, на думку депутатів, це негативно вплине на економіку.

«У постанові кабміну від 9 грудня № 1236 впроважені посилені карантинні обмеження з 8 по 24 січня 2021 року. Та у своєму нещодавному інтерв’ю на одному з каналів міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що наполягатиме на продовженні жорстких карантинних обмежень на невизначений термін. Через карантинні заходи у 2020 році наша держава опинилася на межі економічного колапсу, територіальні громади області недооотримали сотні мільйонів гривень до бюджетів при цьому жодної підтримки від уряду, на жаль, не надійшло. Із запровадженням чергових жорстих обмежень економіка області може просто зупинитися. Кількість недоотриманих доходів до місцевих та державного бюджетів, число скорочених робочих місць спрогнозувати неможливо», – йдеться у тексті звернення.

Тож депутати обласної ради закликають уряд до рішучих кроків, спрямованих на ліквідацію наслідків економічної кризи.

«Необхідно негайно розробити критерії та механізми, які дозволять кожному місту чи тергромаді області повернутися до номального функціонуваня економіки. Крім того, вимагаємо надати органам місцевого самоврядування повноваження, щоб вони могли самостійно визначати доцільність та обсяги карантинних обмежень», – інформують депутати.

Зі слів авторів звернення, місцеві громади готові самостійно на негайно запроваджувати обмежувальні заходи, якщо цього вимагатиме епідситауція. А замість продовження локдауну варто розробити та ввести в дію програму підтримки малого та середнього бізнесу, аби уникнути наслідків коронакризи.

Нагадаємо, аналогічне звернення до Кабінету Міністрів України щодо недопущення продовження посилених карантинних обмежень підтримали і депутати Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
спостерігач Показати IP 14 Січня 2021 17:53
дивлюсь на це все і сміюся з рабів системи. більшість людей не має власної думки, а легко піддаються маніпуляції. йдуть за стадом. живуть бідно. "будують" не зрозуміло що...
Депутат до спостерігач Показати IP 14 Січня 2021 21:39
Чомусь наші депутати не проти держ підтримки (закон України) підприємств олігархів...
самоврядування до Депутат Показати IP 15 Січня 2021 14:46
Не дозволяють працювати і не компенсують, тоді не треба перераховувати їм податки. Область краще знає куди їх витратити
микола Показати IP 15 Січня 2021 17:19
А чому депутати не вимагають зменшити ціни на енергоносіі. Такого цинізму по відношенню до людей ще небуло за останні 30 років. ВИ НАРОДНІ ОБРАНЦІ ЗАХИЩАЙТЕ ЛЮДЕЙ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus