USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські олігархи не хочуть виборів Луцького міського голови?

12 Грудня 2017 12:56
Пройшов майже рік після смерті Луцького міського голови Миколи Романюка, однак позачергові вибори міського голови, так і не призначені, йдеться у матеріалі Під прицілом.

7 червня 2017 року, Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВРУ запропонував провести 24 вересня. Проте за призначення виборів у Луцьку, Верховна Рада так і не проголосувала.

Пізніше, народні обранці Ірина Констанкевич та Ігор Гузь заявили, що вибори мера Луцька блокує пропрезидентська більшість у парламенті.

Відзначимо, що більшість у Верховній Раді складають представники пропрезидентської БПП "Солідарність" та Народного фронту, тому призначення виборів залежить, здебільшого, саме від них. Окрім того, відповідно до позиції більшості голосує сформована з числа депутатів, котрі голосували за "диктаторські" закони 16 січня 2014 року, що призвели до розстрілів Героїв Небесної Сотні група "Воля народу". До неї, зауважимо, входять одразу два волинські нардепи Степан Івахів та Сергій Мартиняк.

Нагадаємо, влітку олігархічна група "Континіум" намагалася дестабілізувати політичну ситуацію в Луцьку спробою відкликати 5 "неугодних" їм депутатів Луцької міської ради.

7 грудня нардепи не прийняли законопроект № 6466, який передбачає добровільне приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення. Законопроект мали прийняти у другому читанні та в цілому. Однак "За" проголосували лише 194 народних обранців, "проти" – 3, утрималися 25. Не голосували 138 депутатів.



В той час, як інші народні обранці з Волині підтримали цей законопроект, який по-суті передбачав би приєднання прилеглих сіл, зокрема, Прилуцького та проведення виборів у місті Луцьку, два народних депутати Степан Івахів та Сергій Мартиняк не проголосували. Напередодні, екс-заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко залякував мешканців навколишніх сіл влаштувати транспорту блокаду, заборонити користуватись послугами медзакладів і шкіл Луцька, якщо вони не погодяться об'єднатись з Луцьком в ОТГ. Саме він стояв за саботуванням приєднання до обласного центру Прилуцького і Підгайців, погрожуючи відміною маршруток для селян. Зрештою одіозний політик домігся свого і Луцьк опинився у ізоляції, а влада навколишніх сіл не готова після шантажу горе-чиновника більше до переговорів.



Очевидно, олігархам, які не мають достойного рейтингового кандидата не вигідні вибори міського голови. Такий інтерес до обласного центру з боку Степана Івахіва, можливо, пов'язаний з фірмою-прокладкою «Тепелен» через, яку «Континіум» намагається незаконно стягнути з ДКП «Луцьктепло» 28 мільйонів гривень.

Віталій Іщук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дід Показати IP 12 Грудня 2017 13:27
Івахів робить що хоче а влада йому підігрує? Чому виборів немає чому таке відбувається ? Олігарх Івахів править Луцьком і світом? Немає кандидата, що всі в його команді,так як він????НЕмає толкових господарників,які працюють на результат?
Лучанин до Дід Показати IP 16 Грудня 2017 19:12
Уточнення: Івахів не "прввить" Луцьком, а його БЕЗБОЖНО ОБДИРАЄ! Обдирає через Луцьктепло, через несплату або суттєву недоплату оренди земельних ділянок, через ухилення підприємствами Континіуму від сплати податків, через продаж неякісного пального на сумнозвісних АЗС WOG. Ось КОГО реба негайно садити у в'язницю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus