USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинську обласну дитячу лікарню не ліквідовують, лікарів скорочувати не будуть, – голова Волиньради

28 Лютого 2020 17:49
Інформація про те, що обласну дитячу лікарню ліквідують, а лікарів чекає скорочення – дезінформація, яка не відповідає дійсності.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

12 лютого на черговій сесії обласної ради було прийняте рішення Про реорганізацію комунального підприємства «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання» Волинської обласної ради.

Йдеться про те, щоб реорганізувати комунальне підприємство «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання» Волинської обласної ради шляхом приєднання його до комунального підприємства «Волинський обласний перинатальний центр» Волинської обласної ради.

«На жаль, це рішення обласної ради з ініціативи окремих зацікавлених осіб трактується у спотвореному вигляді. Окремі коментарі стали причиною поширення недостовірної інформації у ЗМІ про те, що дитячу лікарню в області ліквідують», - повідомляє пресслужба.

Голова обласної ради Ірина Вахович називає таку інформацію провокативною. Вона пояснює, що свого часу було створено окрему юридичну особу - обласний перинатальний центр - для того, щоб ефективно завершити будівництво цього об'єкта. Що й було зроблено.

«На сьогодні постало питання про об'єднання перинатального центру та обласної дитячої лікарні, бо вони територіально знаходяться в одній локації, мають спільні комунікації, можуть спільно використовувати один харчоблок та котельню. Рішення обласної ради про об'єднання цих закладів - логічне і природнє, тим паче, зважаючи на непрості процеси, пов'язані з медичною реформою.

При цьому не йдеться про скорочення медичного персоналу обох закладів. Скажу більше: на базі об'єднаного закладу буде функціонувати три центри - дитяча лікарня, неонатальний та перинатальний центри. Вся медична допомога дітям надаватиметься в повному обсязі», - заявляє голова обласної ради та закликає волинян не поширювати недостовірну інформацію, що провокує соціальну напругу в громаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Буде так Показати IP 28 Лютого 2020 19:36
Так,можливо лікарів і не будуть скорочувати, а інший персонал, технічний, економічний, бухгалтерський??? Це повний абсурд з приєднанням! Там, що буде два керівника одного нового медичного закладу, два головних бухгалтера, навіть і лікарів- завідувачів це торкнеться. Як можна було таке придумати? Придумати можна, а ось привести це в дію- неможливо. З приєднанням -буде і скорочення і переведення, тобто зміна істотних умов праці
Деня Показати IP 28 Лютого 2020 19:41
Брехня!
SoullessPain Показати IP 28 Лютого 2020 20:37
Як може гінеколог курувати хірургом, ненйрохірургом та іншими фахівцями? Повний бред. Це схоже на вирішення своїх питань новими керівниками. Слабо обласну лікарню приєднати до рдддому??
Лучанин до SoullessPain Показати IP 29 Лютого 2020 08:21
Не пишіть дурниць. А рентгенолог може керувати хірургом, нейрохірургом та іншими фахівцями?
Яна до SoullessPain Показати IP 29 Лютого 2020 10:40
А,як може рентгенолог?
Ыгор до SoullessPain Показати IP 29 Лютого 2020 10:43
Так само керувати, як лікар швидкої керує всією медициною Волині! Як юристка керує всією медициною України!
кзпп Показати IP 28 Лютого 2020 20:49
Абсурд! А що від того пацієнтам???? Якщо працівники не постраждають, то в чому економічний ефект!? Може простіше харчоблок закрити і замовити послугу? А котельню передати на обслуговування тим, хто в цьому тямить і сплачувати залежно від площі.
Правда Показати IP 29 Лютого 2020 08:53
Комунальний.Фінансування з місцевого бюджету.Скорочення буде і суттєве і не тільки цієї лікарні.А те,що будуть обєднувати-це факт.
Реаліст Показати IP 29 Лютого 2020 18:02
Об'єднають
Леся Показати IP 1 Березня 2020 20:25
однозначно, що при об'єднаннні не буде двох керівників, двох головних бухгалтерів, двох зам.по мед.обслугов іт.д. і т.п. В цьому і полягає економічна ефективність для бюджету області. То чим не задоволені ?? Всі хочете дороги і ін.інфраструктуру...Потрібно навчитися кошти рахувати.
До Лесі до Леся Показати IP 2 Березня 2020 11:50
То навіщо писати, що нікого не будуть скорочувати???
Олександр Показати IP 2 Березня 2020 16:33
Реорганізація шляхом приєднання ? - можливо. Але де аргументоване пояснення, чому більше приєднують до меншого, а не навпаки? Керівниця департаменту комунальної власності облдержадміністрації заплутано пояснювала, що саме таке приєднання викликано НЕВСТИГАННЯМ оформити необхідну документацію - цирк!!! За такою логікою університети треба приєднувати до коледжів і утворювати нові навчальні заклади на базі коледжів з адміністративним штатом коледжів, а штати університетів скорочувати, інфекційну лікарню приєднати до протитуберкульозного диспансеру, а потім це нове об'єднання приєднати до венерологічного диспансеру (всі три медичні заклади лікують інфекційні захворювання). А може такий спосіб об'єднання дитячої лікарні та перинатального центру обраний з метою позбавитись одного керівника і призначити кого треба. З точки зору фізики та хімії для утворення нової сполуки меншу частку майбутньої сполуки вливають (вводять) в більшу частку, з точки зору суспільних відношень новостворений осередок вливається до існуючої організації таких осередків, а не навпаки, з точки зору економічних відносин менш економічно потужна установа входить до складу більш потужної, а не навпаки. А чим же керувались в обласній раді, коли примали рішення про таке приєднання. Коли не роз'яснюють логіку рішень, це дуже пахне зловживаннями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus