USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський Держгеокадастр видає землі з покладами піску ймовірно підставним особам

3 Лютого 2021 13:41
На Волині Держгеокадастр видає 10 гектарів землі на осіб, які можуть бути підставними. Ймовірно, це роблять для заволодіння промисловими покладами піску.

Накази на виділення землі отримали п’ять місцевих громадян (кожному по 2 гектари). Серед них навіть опинилися родичі – Андрій та Анатолій Грубики. Решта отримувачів – Віктор Сакура, Сергій Мокренко, Валерій Носуліч, повідомляє t1.ua.

Насторожує той факт, що громадяни отримали дозволи на землю в день написання заяв, в той час як жителі району роками чекають на отримання паїв, що гарантовані їм законами України.

Зауважимо, що нещодавно Держгеокадастр відзвітувався міністру АПК Роману Лещенку про те, що указ Президента «Про передачу землі громадам» виконано на відмінно, та земля тепер належить громаді. Проте, як бачимо, керівництво волинських земельників і далі розпоряджається землями громади. Тобто, схоже на те, що продовжує свої схеми в обхід позиціі Уряду та продовжує дерибан особливо цінних земель Шацького району.

До слова, проти цього виділення вже виступила місцева громада. Зокрема, у листі від Шацької райдержадміністрації йдеться про те, що в районі планується реалізації низки інфраструктурних проектів, зокрема, й з залученням грантових коштів. Через це в районі постала необхідність у відкритті піщаного кар’єру.

«За наявною інформацією в районі села Омеляне Шацького району ймовірно знаходяться промислові запаси будівельного піску... З метою проведення на даній території геологорозвідки, просимо Вас утриматися від надання чи передачі даних земель в оренду або власність юридичним чи фізичним особам», – вказано в документі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Петя Показати IP 3 Лютого 2021 13:54
Боярчук вже в останні дні все роздає . Попередній начальник вертається
Цікавий Показати IP 3 Лютого 2021 14:00
подивіться декларацію депутата облради від «ЄС» Патлашинської Ірини, де на її ім’я за 2019-2020 роки до 50га земель в "одні руки" надано і ніяких "підставних", "...в той час як жителі районів роками чекають на отримання паїв",
Родина Грубик Показати IP 3 Лютого 2021 14:00
Грубики будуть на піску городи садити і Аркадіючу, коли він був в Шацьку, по три штуки за наказ ніхто не давав !!!
Івась Показати IP 3 Лютого 2021 14:01
Цікаво чи заіка і котюк закрив питанння $ з київським. Смотрящим орієнтовно 1000000$
Фарід Показати IP 3 Лютого 2021 14:49
То правда що ті дурні в кадастрі які зараз виконують обов’язки нічого не можуть зробити тільки службові пишуть одні на других а спеціалісти втікають .скоро боярчука заберуть в армію
Рома Заупа Показати IP 3 Лютого 2021 14:50
Паспорти селян збирав Голядинець, Боярчук сам реєстрував і підписував, бо в машині шеф Стрільчук чекали з палкою, шоб другий Голядинець документи робив. А в пана потім завод з бруківкою, а в когось суди, борги і тд
Інтерес Цікавого Показати IP 3 Лютого 2021 16:26
А пані Палашинська - то доця пана Чорнухи ? Які ше аргументи потрібні ? Все читабельно !
Колектив Показати IP 3 Лютого 2021 16:29
Обікрав всіх працівників на зарплату. Волидимир Аркадійович !! Найбільший смертельний гріх - обкрадати людей по заробітній платні!! Вас клянуть всі!!
олександр Показати IP 3 Лютого 2021 17:32
Де та СБУ яка підставляє за 400 баксів адвокатів для звітності а тут закриває очі . Значить теж в долі.
До олександр Показати IP 3 Лютого 2021 18:36
Поцікався в Цікавого, а хто є традиційно квартирантом в будинку татуся тої депутатки і ось тобі відповідь !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus