USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Одні й ті ж землі різним людям: волинський геокадастр спровокував конфлікт між учасниками АТО

31 Березня 2021 15:18
Керівник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області створив конфлікт між учасниками АТО: дві ділянки на території колишньої Світязької сільради, які вже були виділені одним заявникам, видали іншим.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел. Так, раніше до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області звернулись учасники АТО/ООС Теглівець М.М. та Слиш І.Я. із погодженими проектами та заявами для затвердження таких проектів із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства на території Шацькоі ОТГ. Зокрема, Теглівець М.М. звертався 15 січня 2021 р., а Слиш І.Я. ще 30 листопада 2020 р.

Читати ще: Геокадастр з порушенням віддав в оренду землі, які мали б належати Луцькій громаді

У волинському Держгеокадастрі телефоном їм повідомили про те, що їхні клопотання знаходяться на розгляді в начальника головного управління Володимира Боярчука. Згідно зі ст. 118 Земельного кодексу України п.9 уповноважений орган у двотижневий строк з дня отримання погодженого проекту із землеустрою приймає рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надає її у власність.
Проте не так сталось, як заявникам гадалось. Ці ж ділянки керівник Держгеокадастру Волині вирішив віддати іншим людям, штучно створивши між ними конфлікт. На сайті Головного управління Держгеокадастру у Волинській області у розділі «Оприлюднення наказів» з'явились накази 317-убд та 316-убд від 30.03.2021 підписані Володимиром Боярчуком, згідно з якими надано дозвіл на розроблення проектної документації іншим атовцям Слинявуку І.В. та Лошаку С.С. на тих самих ділянках, на які раніше надали дозволи попереднім заявникам – Слиш І.Я. та Теглівець М.М.
Читати ще: За закритими дверима: як Держгеокадастр дерибанить волинські землі на «відкритих» торгах

Зауважимо, щоб таких ситуацій не виникало та на виконання Постанови Верховного Суду України від 09.12.2020 року у справі N617/763/16-ц, Держгеокадастр України раніше зобов'язав регіональні Управління в областях при видачі наказів зазначати та попереджати, що на цю земельну ділянку вже був раніше виданий наказ іншому громадянину. Але у волинському геокадастрі, як бачимо, ці вимоги не виконують та ігнорують.

З цієї ситуації можна зробити висновок, що керівник геокадастру Волині створив штучний конфлікт між учасниками АТО і спровокував перешкоди для завершення процедури реалізації атовцями конституційного права на отримання земельної ділянки.

Нагадаємо, раніше ІА Волинські Новини повідомляло, що керівник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області підписав накази про передачу 10 гектарів землі (5 ділянок по 2 га) ймовірно підставним особам. Згодом він віддав у приватні руки ще 6 га з покладами піску біля Світязю.

Іван САВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Горохів Показати IP 31 Березня 2021 15:31
Подивіться шо Боярчук в Печихвостах наробив, Клембі дав вчора 5 наказів по 2 га у власність на всіх його родичів, прямо по людських городах. Зараз ще Щерблюку має продати земельку, з Волошенюком "домовились" по оренді 250 га, запитайте в цих депутатів по чьому нині земелька на Волині.
95 квартал Показати IP 31 Березня 2021 16:00
Це ж не ці ділянки за які Роман Маркевич, його мама і бабця дали за них по трьошці, підставним людям. Рому кинули, тепер Боярчук шо тоже киданув Маркевича ?
Боярчук Показати IP 31 Березня 2021 16:09
Землі надані місцевим атовцям місцевим Шацьким а не пані з Рави руської чи Жовкви ті хлопці з 2014 року не можуть в себе в дома землі отримати що ще не так і Раві руській нема землі?
Лошак до Боярчук Показати IP 31 Березня 2021 16:34
А нашо тоді ти Маркевича кинув, якшо такий правильний ?
Василь Показати IP 31 Березня 2021 16:23
В мене складається така думка що той боярчук або не розуміє що підписує або дійсно дурень . Його дійсно посадять . Ні Богдан ні рублік ні інші йому просто не допоможуть ! Лишиться сам зі своїми проблемами як пан іващенко , буде сидіти Навіть під заставу не вийде , стрільчук вже всім розказує що він скоро начальник.
Правда Показати IP 31 Березня 2021 16:26
А то правда що боярчук вже багато людей звільнив з роботи , люди получили зп по 2000 грн ,.ще скоро будете плакати за львівською командою
Ольга Пилипчук Показати IP 31 Березня 2021 16:44
В кадастрі всі бєздєльнікі, як то кажуть, сказала шо всіх позвільняю, мені і так на камінчікі дєнєг нема, ше вас брехунів тримати. Пока є той дурень, все підпише, шо я йому скажу, хто хоче премію - звертайтесь ( багато не візьму, фіфті-фіфті)
Рава руська Показати IP 31 Березня 2021 17:32
Я б для початку перевірила ті накази які поляков підписав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus