USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Губернатор не знає, чим на Волині понад 30 років добувають торф

8 Червня 2017 12:08
Сьогодні, 8 червня, о 9:10 у ДП «Волиньторф» надійшов факс з Волинської ОДА – розпорядження губернатора Володимира Гунчика «Про утворення робочої групи з вивчення питання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок КП «Волиньприродресурс».

У телефонному режимі також повідомили, що об 11.00 на підприємство приїде ця робоча група.

За словами директора «Волиньторфу» Івана Киричика, головна мета візиту - перевірка наявності технопарку для здійснення підготовки площ і видобутку торфу.

Зауважимо, що це вперше - за більш як три десятки років діяльності «Волиньторфу» - облдержадміністрація вирішила здійснити перевірку державного підприємстваства щодо наявності обладнання для видобутку торфу.

Це при тому, що 180 установ на Волині державної і комунальної власності забезпечуються торфовими брикетами, які надає« Волиньторф». Щорічний видобуток торфу підприємством становить 200 тис. тонн.

Така ж сама робоча група була створена тоді, коли розпочалася процедура відведення 205 га для видобутку торфу для «Волиньторфу» у 2014 році. Ці землі не виділили, оскільки Гунчик не підписав клопотання до Кабміу щодо цих земель.

На сьогодні у Волиньторфу земель для видобутку торфу лишилося лише на 2017 рік. А процес підготовки ділянок під видобуток триває до 3 років.

Про те, що очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик штучно затримує виділення землі під видобуток торфу, повідомлялося неодноразово. Зокрема, про це йшлося 2 червня минулого року під час засідання інтерактивного прес-клубу обласної ради на тему: «Коли волинські надра працюватимуть на громаду?».

Також у соціально-нформаційному проекті «НА МЕЖІ» йшлося про те, що державне підприємство «Волиньторф» може зупинитися. Без роботи ризикують лишитися 411 людей, без забезпечення цим екологічним видом палива – десятки шкіл, лікарень та сільрад. І це аж ніяк не всі наслідки законодавчих перипетій і так званої діяльності обласної виконавчої влади.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЧЕРЕЗ ДІЇ ВЛАДИ НА ВОЛИНІ ДІТИ МОЖУТЬ МЕРЗНУТИ УЗИМКУ, А 400 СІМЕЙ ГОЛОДУВАТИ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 8 Червня 2017 12:36
гнусик - вірний хо"уй президента, а звідки команда не поступала
Антонн Показати IP 8 Червня 2017 12:45
Тонн чи тон?
Greta до Антонн Показати IP 8 Червня 2017 12:49
тонн http://sum.in.ua/s/tonna

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus