USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

ВР затягує розгляд питань соціальної сфери, – Ірина Констанкевич

20 Березня 2018 23:03
Керівництво Верховної Ради відмовляється включати до порядку денного законопроекти, які стосуються покращення соціальних умов українців. Про це в ефірі телеканалу «Еспресо TV» заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич,інформує прес-служба УКРОПу.

«На жаль, цього тижня ми не побачимо в парламенті законопроектів, які стосуються соціальної сфери. У порядку денному немає питань, які б вирішували проблеми інфляції чи зубожіння людей», – зауважила нардеп.

За її словами, цього тижня до розгляду ВРУ пропонується близько сотні законодавчих ініціатив. Однак, судячи з усього, парламентарі встигнуть ухвалити лише невелику частину. Приміром, минулого тижня Верховна Рада розглянула лише близько десяти зі 102 запропонованих законопроектів.

«Це постійна тенденція – ми бачимо, що парламент розглядає дедалі менше законопроектів», – підкреслила Ірина Констанкевич.

Крім того, нардеп зазначила, що ВРУ має невідкладно вирішити законодавчу колізію щодо нарахування заробітних плат освітянам. Нагадаємо, що ухвалений восени Закон України «Про освіту» фіксує найменший оклад для працівників освітньої сфери на рівні трьох мінімальних зарплат. Це близько 11 тисяч гривень. Однак, згідно з перехідними положеннями документа, платня педагогів найнижчої кваліфікаційної категорії дорівнює чотирьом прожитковим мінімумам. Це приблизно 7 тисяч гривень.

«Рада повинна виправити цю несправедливість. Освітяни мають отримувати заробітну платню, гарантовану законом», – наголосила парламентар.

Восени минулого року депутати від УКРОПу зареєстрували у ВРУ законопроект № 7153 «Про внесення змін до Розділу ХII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про освіту» щодо усунення розбіжностей в законодавстві стосовно розміру посадового окладу педагогічних працівників найнижчої кваліфікаційної категорії».

Парламентський комітет з питань науки і освіти схвалив документ і рекомендував парламенту ухвалити його за основу та в цілому. Та, попри звернення профільного комітету, законопроект досі не внесено до порядку денного ВРУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus