USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Оптимізація позашкільних закладів на Волині може призвести до їх закриття, – нардеп

5 Лютого 2019 07:40
Народний депутат України, голова підкомітету з питань позашкільної, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти комітету Верховної Ради з питань освіти і науки Ірина Констанкевич переконана, що перекладання позашкільної освіти на місцеві бюджети може призвести до закриття таких закладів. Важливо, щоб місцевою владою були враховані усі ризики і позашкільна освіті у регіонах була модернізована відповідно до потреб і часу. А також лишилася доступною, особливо для школярів і молоді сільської місцевості.

Про це вона заявила під час сесії Ківерцівської районної ради, йдеться на сайті нардепа.

«Звертаюсь до вас із проханням, щоб перш ніж закривати освітні заклади чи «оптимізовувати» їх, проаналізуйте зміст і якість роботи, що здійснюється в закладах позашкілля. Треба максимально зберегти кращі напрацювання, досвід і кадровий потенціал для подальшої модернізації, щоб створюючи нове, ми раптом не залишились біля «розбитого» корита», - наголосила Ірина Констанкевич.

Реформи децентралізації та освітньої сфери, створюють значні ризики для позашкільної освіти, можуть суттєво погіршити умови доступної освітньої послуги, або навіть призвести до зникнення мережі закладів. Мільйони дітей, переважно з сіл, маленьких містечок, можуть лишитися на вулиці, де будуть шукати собі сумнівних пригод, щоб якось розважитися у вільний час.

Наразі позашкільна освіта фінансується залежно від кількості мешканців населених пунктів, а не кількості учнів, як це відбувається зі школами. За умови збереження такого підходу в умовах реформи децентралізації, активного створення ОТГ заклади позашкільної освіти, ймовірно, першими підуть «під ніж» як такі, що потребують величезних коштів на утримання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus