USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Польщі вперше зробили операцію на головному мозку без анестезії українці

25 Листопада 2022 20:23
У Любліні вперше провели операцію на головному мозку без анестезії. Пацієнтка – 21-річна громадянка України.

Як повідомляє Yavp.pl, під час операції застосували краніотомію – трепанацію черепа, під час якої знімають його частину для відкритого доступу до головного мозку під час операції.

Унікальність процедури полягає в тому, що навіть після розкриття черепної коробки пацієнт знаходиться в свідомості і виконує вказівки нейропсихолога. Це відіграє ключову роль в тому, щоб уникнути пошкодження зон, що відповідають за життєдіяльність.

У Незалежній громадській клінічній лікарні № 4 у Любліні цю операцію зробили вперше пацієнтці, яка не володіє польською мовою. Для цього поруч з хірургами завжди знаходився перекладач. Операцію з видалення ракової пухлини провели 21-річній пацієнтці, громадянці України.

Завдяки застосуванню методики краніотомії лікарі впевнені, що після операції рухові можливості пацієнтки збережуться на доопераційному рівні.

І хоча подібні операції проводяться в лікарні у Любліні вже не вперше, у цьому випадку вперше провели успішну операцію для людини, яка не володіла польською мовою, а стандартний підхід до видалення пухлини через її складне розташування не дозволяв виконати звичайну процедуру.

Прооперована жінка почувається добре. За кілька днів її випишуть з лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лікар Показати IP 25 Листопада 2022 21:16
на українцях тренуються?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus