USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Встановили рівень забруднення у колодязях поблизу ветсанзаводу

25 Квітня 2017 14:31
Повсюди мертвеччина - туші тварин, кістки, кривава жижа просто неба. Такі реалії нині не працюючого ковельського ветсанзаводу. Крім того, Волинський обласний лабораторний центр встановив перевищення гігієнічних нормативів за санітарно-токсикологічними показниками у пробах питних вод у колодязях, що знаходяться неподалік "заводу смерті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЖИВІ ЛЮДИ ПРОТИ МЕРТВИХ ТВАРИН

Фахівцями Ковельського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України», у зв’язку з ситуацією, що склалася у Ковелі, пов’язаної з діяльністю Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод», проводився моніторинг стану об’єктів життєдіяльності людини, навколишнього середовища, посилений епідеміологічний нагляд за станом інфекційної захворюваності населення на прилеглій до підприємства території, інформують у прес-службі лабораторного центру.

Досліджено 65 проб питної води колодязів, найближчих до території підприємства в радіусі 430 – 500м, з яких у 16,6% виявлено перевищення в 1,1 – 1,6 разів гігієнічних нормативів за санітарно-токсикологічними показниками (10 проб: 7 - за вмістом нітратів (вул. Крилова, 5, вул. Північна, 8, вул. Зелінського, 13, вул. Гончара, 47, вул. Братуня, 6, вул. Гребінки, 16 та 18), 3 - за вмістом аміаку (вул. Зелінського, 2/2, вул. Гребінки, 1 та 8); за мікробіологічними показниками не відповідало 35% (21 проба).

Нагадаємо, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везли і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Тож люди почали бити на сполох.

Люди скаржаться не лише на нестерпний сморід, який доноситься з ковельського ветсанзаводу, але і на забруднену воду та вплив на здоров’я волинян. Ковельчани та мешканці навколишній сіл запевняють, що екологічне лихо, яке виникло у Ковелі, спричинило смерті людей від онкозахворювань.

Днями ковельчанам урвався терпець і люди перекрили міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та додають, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
еколог на пенсії Показати IP 25 Квітня 2017 16:40
"Ковельчани та мешканці навколишній сіл запевняють, що екологічне лихо, яке виникло у Ковелі, спричинило смерті людей від онкозахворювань". А заключення про те, що смерть наступила в результаті вживання води у них є? Грунтові води не йдуть у криниці, а прямують у напрямку водозбору (річки, озера, болота), а будівлі знаходяться на протилежній стороні. А, на рахунок нітратів, то в любій криниці є перевищення. Цьому сприяють хліви, дворові вбиральні, добрива на присадибних ділянках. Як казала колись працівник облСЕС Савіді О,А. -"самі какають і самі жаліються". Аи пан Кіндер під час перебування на посаді начальника держекоінспекції був "сміливіший", а чому тепер хвоста піджав?
45 до еколог на пенсії Показати IP 25 Квітня 2017 20:08
Добре що такий еколог вже на пенсії. "грунтові води не йдуть у криниці" - то взагалі шедевр, пора нові підручники з гідрогеології писати. Це якщо серйозні перепади висот, то напрям руху вод до водозбору може бути очевидним (і то бувають місцеві водотриви, що формують майже ізольовані пласти на сотні метрів чи й кілометри). А тут і завод і ближні будинки - практично на одному рівні на терасі Турії, так що загроза забруднення цілком реальна.
1231 Показати IP 25 Квітня 2017 19:31
А кто знает почему он не работает? Ветсанзаводы это же прибыль какая, там и костная мука, и технический жир, удобрения, компост... Или у нас такая же хозяйственность как и у львовского мера с мусором. Посмотрите (кому не лень) на мусоросжигательный завод Вены, мало того, что там все экологично и он радует глаз местных жителей и туристов, так ещё и более ста тысяч венских домов обогреваются благодаря этому мусоросжигательному заводу. http://terra-z.com/archives/35063 А нам все не выгодно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus