USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Втрати Чечні в Україні загрожують Кадирову політичним крахом

24 Березня 2022 12:30
Втрати Чечні в Україні можуть стати причиною усунення їхнього лідера Рамзана Кадирова.

Про це пише The Guardian, передає ТСН.

Зазначається, що бійці Кадирова були частиною першої хвилі штурму України і загинули у великій кількості в Гостомелі, з одним зі своїх ключових командирів. Зовсім нещодавно "кадирівці" також з’явилися серед окупантів, які жорстоко брали в облогу портове місто Маріуполь, де об’єктами стали пологовий будинок, драмтеатр та інші цивільні будівлі.

Більше того, сам чеченський лідер нещодавно навіть опублікував у соцмережах відео, яке, за його словами, було зняте у підвальному бункері під Києвом, який він нібито приїхав захоплювати. Однак виявилося, що це фейк і Кадиров не перетинав кордону з Україною.

Читати ще: Більшість кадировців в Україні вже вирушили до Аллаха

Але, попри це, кадри були корисною пропагандою, що свідчило про те, як тісно Кадиров пов’язував себе з війною проти України. Схоже, він розглядає вторгнення в Україну як можливість посилити як свою владу, так і свій авторитет. Відправка своїх людей – це спосіб для Кадирова довести свою лояльність російському диктатору Володимиру Путіну, заступництво якого є основою його авторитету.

Читати ще: Кадировці в Україні: воєнні злочини та місця перебування чеченських окупантів

"Є багато тисяч, можливо, десятки тисяч чеченців, які ненавидять його, які обурюються на нього, і багато сімей, які перебувають у стані прихованої кровної помсти проти нього та його родини. Тому Кадиров розуміє: якщо він хоче вижити, йому потрібна Росія та підтримка Володимира Путіна", – сказав Еміль Соломон Аслан з Інституту політичних досліджень Карлового університету в Празі.

Водночас, як пише видання, між чеченськими командирами та російською розвідкою існує постійна ворожнеча, включаючи дрібні публічні образи. Багато чеченців відчували, що їх у перші дні відправили як гарматне м'ясо на погано сплановану війну, і тепер вони, здається, більше зосереджені на війні у ЗМІ, спрямованій на те, щоб залучити новобранців і підтримати свого лідера.

"Кадри та метадані показують, що більшість військ ("кадирівців", – ред.) перебуває щонайменше на відстані 20 км від лінії фронту. Єдине, що вони роблять, це записують відео, щоб мотивувати людей у ​​Чечні та пропагувати образ воїна Кадирова та його сил", – сказав Олександр Квахадзе, науковий співробітник Грузинського фонду стратегічних і міжнародних досліджень на Північному Кавказі.

Читати ще: «Непереможність» кадировців буквально розлетілася на шматки», – військовий Андрій Білецький. 18+

The Guardian пише, що у Кадирова є ще одна причина для участі у війні проти України. З українськими військовими вишикувалися щонайменше дві бригади, до складу яких входять представники чеченської діаспори, які його ненавидять і хотіли б, щоб його вбили. Йому потрібно показати ворогам вдома і за кордоном свою силу. Однак, щоб втримати свою владу, Кадирову потрібні бійці, яких вже багато загинуло в Україні.

"Здається, Кадиров був шокований розмахом українського опору, і здається, що десятки, якщо не сотні його людей, були вбиті. У нього багато людей, близько 12 тисяч, але щоб залишитися при владі, йому потрібні ці бійці. Якщо вони зазнають занадто серйозної шкоди в Україні, це може мати негативні наслідки для Кадирова", – вважає Еміль Соломон Аслан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus