USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Ви, українці, згуртували всю Латвію»: подружжя латвійських лісівників привезло гуманітарну допомогу на Волинь

12 Січня 2023 08:06
Колишній член правління компанії Latvia’s valsts Meži (Державні ліси Латвії) Едвінс Заковінцс та його дружина Вайра (до речі, теж лісівник) днями прибули в Україну, щоб передати чергову благодійну допомогу.

Про це повідомили у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Вони зустрілися з керівником волинських лісівників Олександром Кватирком, щоб розповісти про те, як цю війну переживають латвійці та як роблять усе можливе, щоб наблизити Перемогу.

«Те, що ви зробили для Латвії, – це неймовірно. Це величезне патріотичне піднесення. Такої згуртованості та єдності в нашому суспільстві не було з часу Барикад 1991 року. Ми дуже переживаємо за вас. Українські новини – в ТОП на всіх шпальтах газет та інтернет-ресурсах. Ми стежимо за повідомленнями вашого Президента про кожен окремий день війни. Ми готові підтримувати вас і будемо робити це до Перемоги. Розуміємо: ви стримуєте ту страшну агресію. Інакше війна уже могла б бути і на нашій території», – зазначає Едвінс Заковінцс.
Подружжя планувало цю поїздку, тому що закупило генератори. Але коли про це дізналися люди, самі стали приносити допомогу. Просто в Музеї руху опору Ренда стали виготовляти окопні свічки. Люди несли, що могли.
Читати ще: Лісівники Волині з лютого передали війську понад 50 автівок

«Так у результаті ми ледве все помістили в бусі. Тут і теплий одяг, і продукти харчування, й інші речі першої необхідності», – додає чоловік.
До слова, ця партнерська співпраця волинських лісівників з латвійськими колегами розпочалася до війни, коли стартувало будівництво сучасного насіннєвого центру з вирощення сіянців з закритою кореневою системою. Цього року Центр уже запрацює.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus