USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пентагон за добу знав про підготовку терактів в Кабулі, – ЗМІ

30 Серпня 2021 21:49
Пентагон знав про погіршення ситуації в Кабулі за 24 години до вибуху в аеропорту столиці Афганістану.

Про це повідомляє УНІАН посиланням на Politico, що цитує інформацію джерела в Міноборони.

Згідно з інформацією, голова Комітету начальників штабів ЗС генерал Марк Міллі на засіданні вранці 25 серпня розповів про значний обсяг розвідданих, що свідчать про підготовку ІДІЛ «комплексної атаки». Глава відомства Ллойд Остін розпорядився про підготовку до «інциденту з великою кількістю жертв».

У Пентагоні збиралися закрити ворота Еббі – один із головних входів на територію аеропорту, проте ЗС США залишили ворота відкритими, щоб британські військові могли евакуюватися. Затримка із закриттям воріт коштувала 169 людських життів.

Вибухи в Кабулі: деталі

Серія вибухів сталася 26 серпня біля аеропорту Кабула. За останніми даними, в результаті вибухів загинули 169 осіб. Серед них – 13 військовослужбовців США.

Відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація «Ісламська держава».

Президент США Джо Байден заявив, що американські військові продовжать евакуацію з Афганістану, а також вживуть заходів щодо причетних до вибуху.

28 серпня американський безпілотник завдав авіаудару по автомобілю, яким керував смертник, що планував влаштувати теракт в аеропорту афганської столиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 31 Серпня 2021 07:25
Politico, ссылаясь на источники в Минобороны и стенограмму, сообщает, что Пентагон знал о подготовке теракта в Кабуле. За 24 часа до. Запомни, сынок, Штаты всегда тебя кинут.
Бача Показати IP 31 Серпня 2021 09:28
Там же всі терористи, навіть діти? Бо виростуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus