USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Видурювали мільйони: у поліції Волині розповіли подробиці викриття масштабної шахрайської схеми

29 Вересня 2022 12:00
Шахраї, які ошукали громадян на мільйони гривень, діяли і на Волині. Поліція встановила близько 20 фактів шахрайств, а сума збитків склала майже мільйон.

Про це повідомив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко.

Зловмисники діяли за декількома поширеними схемами: «Фігуранти видурювали кошти під приводом купівлі товару на різних ресурсах, нібито хотіли надати допомогу від держави, представлялись співробітниками банку тощо», – зазначив він. З такими «схемами», на жаль, знайомі потерпілі, які чи не щодня звертаються на лінію 102.
Правоохоронці встановили, що організував злочинну діяльність 28-річний киянин, який відбуває покарання за замах на крадіжку та вже раніше судимий за декількома статтями, зокрема й за торгівлю наркотиками.
До шахрайської діяльності він долучив ще трьох засуджених. Окрім цього, за межами місць позбавлення волі у них було шість спільників, які надавали реквізити своїх банківських карток та сприяли виведенню грошових коштів, шляхом зняття з банківських терміналів самообслуговування.
Учора, 28 вересня, за місцем відбування покарання фігурантів та місцем проживання спільників правоохоронці провели санкціоновані обшуки в кількох областях.

Вилучено 16 банківських карток, 39 мобільних терміналів, 76 сім-карток різних мобільних операторів, чорнові записи, два жорстких диски, два свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, 12 блокнотів з чорновими записами, 96 аркушів різного розміру з чорновими записами, зошити із рукописними записами, комп’ютерний системний блок, що свідчить про причетність до злочинної діяльності учасників групи.
Досудове розслідування, розпочате за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України, триває. «Наразі встановлено, що фігуранти ошукали більше ста громадян по всій території України на кілька мільйонів гривень», – сказав Юрій Крошко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus