USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Виготовили понад 1000 пар: у Луцьку волонтерки шиють рукавиці для військових

25 Вересня 2022 08:00
Луцькі волонтерки за сім місяців роботи пошили більше тисячі пар тактичних рукавиць для українських бійців. Зараз готують партію для бійців 14-ї окремої механізованої бригади.

Як розповіла Суспільному волонтерка Наталія Майструк, від перших днів повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну разом з іншими жінками з мікрорайону Вишків організувалися задля допомоги армії.

В одному з приміщень жінки вирізають заготовки для пошиття рукавиць. Щоб пошити одну пару рукавиць, каже Наталія Майструк, необхідно вирізати 26 деталей-заготовок. Рукавиці шиють на липучках від восьмого до одинадцятого розміру.
«Шкіра різна. Є шкіра тонша, бо кожна заготовка з іншої тканини йде. Ми сюди стараємося, щоб більше було замшу, щоб середина була, де рука, м’якшою», – говорить жінка.
Перші тактичні рукавиці, які виготовляли в лютому і березні, шили для військовослужбовців, які несли службу на Луцькому аеродромі, а також для тероборонівців.
Зі слів волонтерки Тетяни Васильєвої, всі бійці, які отримували тактичні рукавиці, виробами задоволені.
«Хлопці хвалять, кажуть, що вони їх добре захищають. Так, як наші хлопці і по лісах, і болотах, і по всьому – це дуже зручно. Дуже добре танкістам, тому що вони не здирають ці кісточки, не робляться рани», – зазначила лучанка.
Рукавиці зі шкіряних заготовок у себе вдома відшиває волонтерка Тетяна Макаревич. Каже: одну пару робить за годину. Щоб швидше впоратися з роботою, приходять допомогти й інші швачки.

«На початку я працювала тижнями, але зараз така ситуація, що треба і біля будинку, і трохи ще заробити щось на хліб. Три дні на тиждень я шию рукавички. Вони допомагають нашим солдатам, ми душу вкладаємо в них у якомусь сенсі», – додала жінка.

Волонтерки зазначають: будуть допомагати військовим, доки не закінчиться війна. Людей, які мають непотрібні шкіряні речі, просять приносити їх до волонтерського центру на вулиці Вахтангова в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus