USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Вигравав Лігу чемпіонів 6 разів: помер легендарний футболіст «Реала»

18 Січня 2022 13:29
На 89-му році пішов із життя легендарний гравець «Реала» Франсіско Пако Генто.

Хенто – єдиний в історії футболу, хто виграв шість Кубків європейських чемпіонів. У нього залишилися дружина і двоє синів, інформує Gazeta.ua.

«Реал Мадрид, його президент і рада директорів глибоко сумують з приводу смерті Франсіско Генто, почесного президента «Реала» і однієї з найбільших легенд нашого клубу і світового футболу.

Клуб висловлює свої співчуття, любов і прихильність дружині померлого Марі Луз, його синам Франсіско та Хуліо, онукам Айтані та Канделі, а також всім його родичам, колегам та близьким», – йдеться в заяві клубу.

Пако Генто виступав за «Реал» з 1953 по 1971 рік, віддавши мадридцям 18 сезонів. Зіграв 600 поєдинків та записав до свого активу 182 голи. Колекція титулів – 12 чемпіонств Іспанії, шість Кубків європейських чемпіонів, два Кубка Іспанії. Саме на часи Хенто припало домінування «Реала» в Європі у 50-х – п’ять Кубків чемпіонів поспіль, що не вдалося повторити нікому.

Пако Генто провів 43 матчі за збірну Іспанії, в яких забив п’ять голів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Січня 2022 19:44
Как, интересно, он мог выигрывать ЛЧ, которой тогда ещё даже не пахло???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus