USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Виклики, досягнення, перспективи: на Волині відбувся форум реформи шкільного харчування

25 Січня 2024 15:48
Нові стандарти, сучасні технологічні процеси, модернізація харчоблоків, роль громад та керівників закладів освіти в успішній реалізації реформи шкільного харчування та план заходів з її впровадження на 2023-2027 роки.

Про це йшлося під час регіонального форуму «Реформа шкільного харчування: виклики, досягнення, перспективи» 24 січня 2024 року. Він відбувся на Волині вперше, а саме на базі ліцею села Вербка Ковельського району, повідомляє Волинська ОВА.

Захід об’єднав керівництво області, представників районних адміністрацій, громад, навчальних закладів, Міністерства освіти і науки України та Офісу реформи системи шкільного харчування.

З вітальним словом до присутніх звернулася перша леді України Олена Зеленська, яка є ініціатором реформи шкільного харчування з 2020 року.

Опісля начальник ОВА Юрій Погуляйко зазначив, що правильне харчування – це одна з кращих інвестицій у здоров’я та розвиток наших дітей.

«Реформа харчування – це не лише про їжу, це про спільні дії, про активність та ініціативність кожної громади у реалізації концепції Нової української школи. А також про здорову націю усієї країни, – сказав очільник області, який долучився до заходу в онлайн-режимі. – Впевнений, що сьогодні відбудеться якісний обмін досвідом, рекомендаціями та варіантами впровадження реформи харчування у закладах освіти. Тому що завдання форуму – сформувати чіткий план дій для кожної громади Волині».

Читати ще: На Волині збудували ще один шелтер для переселенців

Орест Степаняк, керівник Проєктного офісу реформи системи харчування, голова Національної асоціації громадського харчування додав: «Реформа шкільного харчування передбачає чотири ключові цілі: спроможність органів місцевого самоврядування в її реалізації; модернізація інфраструктури шкільних їдалень та кухонь; кадровий потенціал, підвищення кваліфікації людей, які працюють у шкільних їдальнях, а також робота над професійно-технічною освітою; комунікація здорового харчування на всіх рівнях. Це те, над чим ми сьогодні працюємо».

Повітряна тривога не завадила учасникам події обговорити такі теми:

успішні кейси;

кулінарні хаби;

моделі «Базова кухні», «Опорна кухня», «Фабрика кухня»;

дотримання принципів системи НАССР;

нове меню;

формування в учнів здорових харчових звичок.

Також в рамках форуму, який модерувала начальниця управління освіти і науки ОВА Наталія Матвіюк, відбувся обмін досвідом та різними варіантами впровадження реформи шкільного харчування в закладах освіти Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 25 Січня 2024 16:26
скумбрія по 8 грн. за кілограм?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus