USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Виколов око і зрізав шкіру: батьки на ток-шоу розповіли, як волинянин катував їхніх дітей

21 Січня 2020 15:21
«Зрізана шкіра з обличчя, рук та ніг, вийняте око, вирізані м’які тканини» – такі шокуючі подробиці розповіли батьки вбитої й закатованої уродженцем Волині Сергієм Ксьондзиком 19-річної Марії Каминіної у ток-шоу «Стосується кожного» на телеканалі «Інтер».

Так, журналістам вдалося з’ясувати деталі, про які не говорять правоохоронці.

Нагадаємо, у перші дні нового року страшна знахідка у шафі орендованої столичної квартири сколихнула всю країну. Поліцейські отримали інформацію про те, що були знайдені вбитими дві молоді дівчини, а підозрювані у скоєнні цього злочину можуть прямувати у бік Одеси. Місцева мешканка виявила понівечені тіла дівчат, яких на той момент декілька днів вважали зниклими безвісти. 19-річна Марія Каминіна та її подруга, 16-річна Єва Лисенко, зникли одразу після Нового року.

Зі слів мами однієї з дівчат, подруги збиралися на прогулянку лише на декілька годин. Напередодні сусіди чули жіночі крики з цієї квартири, але не звернули на них уваги. За підозрою у жорстокому вбивстві на залізничному вокзалі у Одесі затримали двох людей. Ними виявилися засуджений раніше 34-річний волинянин Сергій Ксьондзик та 19-річна мати двох дітей Єлизавета Бершацька.
Батьки 19-річної Марії шоковані тим, яких тортур зазнали їхня донька перед смертю. Також вони знайшли у неї щоденник, де дівчина в подробицях описує власне життя, та навіть розповідає про власне вбивство.

Зі слів мами по-звірячому вбитої Марії Оксани Цимбалюк, 2 січня близько півночі дівчата перестали виходити на зв'язок.

«Дзвонила їм старша сестра Єви Емілія. Вона телефонувала з певною періодичністю, сподіваючись, що дівчата ще прийдуть. На жаль, нас у Києві не було, бо проживаємо в селі. І все, що ми знаємо – це зі слів Емілії. За годину вони мали прийти додому. Емілія пішла на роботу і увесь час дзвонила їм, але телефони були відключеними. Тоді вона почала дзвонити нам. В Марічки з собою було два телефони, в Єви один.

Не могли вони бути одночасно відключені, тому ми почали хвилюватись. Тіла дівчат знайшли 4 січня. А я про цю знахідку дізналась вже 5. Чоловік не захотів цього мені сказати, бо боявся за моє здоров’я. Та й фотографії, які нам показали у поліції, були поганої якості. У Марії був шрам на руці, а нам сказали, що його немає. Тому жевріла маленька надія, що це не вона. Але коли ми приїхали в центральний морг на впізнання, остаточно переконалися, що тіло належить нашій доньці. Поліцейські сказали, що дівчат знайшла у шафі господині орендованої квартири» - плаче жінка.
Тим часом, не викриваючи свого обличчя та імені, власниця квартири в столиці, яку винаймав вбивця дівчат, погодилась відповісти на деякі запитання журналістів.

«Дівчат ми знайшли на балконі у шафі. Я прийшла першою. Заселяв їх мій чоловік. Він розповідав, що, схоже на те, що це – звичайні люди з села. Все було ніби нормально. Вони оплатили готівкою 1000 гривень за дві доби. 1 січня він мені подзвонив і сказав, що хотів би продовжити перебування на орендованій квартирі до 3 січня. Скаржився, що сусід зверху себе виклично та гучно поводили. Після цього він ще раз дзвонив, що хоче продовжити термін проживання до 4 січня. А вже 4-го о 12:30 я отримала повідомлення від чоловіка, який знімав квартиру, що вони з’їхали і лишили ключ під килимком. Я приїхала. У квартирі був порядок. Жодних слідів боротьби я не бачила. Чоловік, коли приймав їх на квартиру, сфотографував паспорт дівчини», - розповідає жінка.

Та додає, що з лівої сторони на балконі знаходилась господарська шафа, а праворуч – розкладачка. «Дивлюся – а на балконі якась незрозуміла перестановка. Ящики, що раніше були у шафі, тепер перед нею. Якісь пляшки, літрові банки… Я подзвонила чоловікові й попросила його приїхати й винести ті ящики. Коли він приїхав, я прибирала. Мила чашки, склянки. Я побачила, що в квартирі було мінімум четверо людей – за кількістю посуду. На пральній машині у ванній кімнаті було багато мийних засобів, до цього вони були під ванною. Ми з чоловіком зауважили, що шафа забита анкерною пластиною. Я думала, що нам підкинули наркотики.

Внизу двері були забиті ще однією металевою пластиною. Чоловік попросив викрутку. Коли він відкрив шафу, вже темніло. Він покликав мене. Я побачила згорток. Тирсоплита, що слугувала поличкою в шафі, стояла осторонь. Зверху на згортку стояв шестилітровий бутель з водою. Чоловік сказав, що у шафі – нібито дві ніжки. Я була шокована. Які дві ніжки? Я підійшла. Це були ніжки підліткового розміру. Може манекени? Але звідки вони взялися. Чоловік сказав, що там ще рука. Доторкнулася… Рука була м’якою. Ми здогадалися, що це може бути труп. Зателефонували в поліцію. Приїхали поліцейські. Я просила їх витягнути людину з шафи, бо сподівалась, що вона ще жива. Але поліцейські сказали нам вийти з квартири. Що відбувалось далі, я не бачила. Тіла були замотані в ганчірки. Чоловік сказав, що ноги були зв’язані скетчем», - повідомила шокуючі деталі власниця квартири.
Мама 19-річної Марічки Оксана Цимбалюк зі сльозами на очах розповіла про моторошні поранення, які вона разом із чоловіком побачила на тілі доньки

Увага! В тексті та на відеозаписі описані сцени жорстокості, насилля та вбивства. Наполегливо рекомендуємо утриматись від їх прочитання, якщо ви є чутливою особою, або не досягли 21-річного віку!

«Коли ми приїхали на ідентифікацію тіла, побачили жахливу картину. Вся голова та обличчя доньки були в крові. Ліве око було підбите. Я Марічку впізнала відразу. Просто те, що я побачила… Тіло побите, поколене. У районі серця наскрізна рана. Нам сказали, що її закололи ножем. Коли ми дитину привезли додому, побачили, що шкіра на обличчі і щоках у неї просто зрізана тонким шаром. На ногах та руках теж зрізана шкіра. Рани – як моя долоня. Під оком ножем знизу догори підрізали шкіру.

Багато колотих ран на всьому тілі. Деякі рани нагадували за формою хрест. Таких ран було штук п’ятдесят. І перерізане горло. На шиї вирізаний величезний фрагмент шкіри з м’ясом. Рана настільки глибока, що виглядав шийний хребець. Ноги були чорними. У нас підозра, що, крім того, що дитину по-звірячому вбили, її ще зґвалтували. Одна рука доньки була вивернута в лікті абсолютно неприродним шляхом. Перед тим, як Марічку вбили, її катували з особливою жорстокістю. Перед смертю донька дуже страждала», - не може стримати ридань жінка.

Разом із тим батько Марії Андрій Каминін зауважив, що, попри те, що служив на флоті і багато у житті бачив, такого звірства, як злочинці зробили із молодими дівчатами, показують не в кожному фільмі жахів.

«По-перше, у морзі до нас дуже по-хамськи віднеслися. Ми ледь забрали тіло дитини. А коли привезли додому, прийшли сусіди обмивати і вони теж все бачили. Ми промацали всі рани. Таке зробити з людиною за годину неможливо. Акуратно зрізана шкіра з обличчя й тіла. Це могла зробити або акуратна жінка, або хірург. Цього не могло бути до розтину. Ми бачили тіло і ці рани уже були. На шиї зрізана шкіра. На лівій руці шкіра звисала. На ногах було видно чоловічу руку – шкіру рубали по живому.

Жодна рана не була смертельною. Коли вони дійшли до екстазу, то почали ножем її колоти. Донька прикривалася рукою, як могла, тому на руці наскрізні ножові поранення. Весь живіт у ножових ранах. Під кінець вони її, ймовірно, взяли за коси, і зрізали з м’ясом до хребця шкіру з волоссям. Там нема великих судин, тож Марічка ще була жива. Щоб вона не прикривалася - зір же в людини бінокулярний, її штрикнули ножем в око. Замість ока у доньки місиво. Вона вже не бачила, й не могла захищатись. Тоді її вдарили по голові, проламали череп. А потім вже ударили ножем у серце. Натомість у Єви була більше пошкоджена шия», - каже батько загиблої Марічки.
Тіла дівчат бачила й мама вбитої 16-річної Єви Лисенко Марія Якубовська.

«Я тільки хочу знати, за що поплатились ці діти. Я бігала, шукала Єву. Я ще 2 січня прокинулась вночі у холодному поту. Я відчувала, що трапилось щось жахливе. Про що, власне, нам повідомли у поліції. Коли побачила тіло доньки у морзі, її обличчя було не сильно побите, тому я її впізнала. Спочатку мені показали тіло Марічки. Я б її не опізнала би. Я несамовито кричала, що це не моя дитина. Чоловік почав шукати її татуювання на ніжці у вигляді сердечка. Вона його зробила собі в подарунок на 16-річчя. І знайшли», - плаче згорьована мати.
Батьки дівчат просять правоохоронців покарати вбивць. Їх цікавить лише одне болюче питання: «За що?»

«Нас з чоловіком спіткало велике горе. Нашу єдину доньку вбили по-звірячому. Перед тим її ще катували. Ми хочемо знати хто це зробив, за що і чому її знайшли у тій проклятій квартирі у шафі. Я жила в селі, а Марічка в Києві. Ми не бачилися з нею певний проміжок часу. Вона постійно була на роботі, й не могла приїхати. Ми контактували телефоном. У Марічки було багато різних інтересів, вона грала на піаніно, любила музику. Для нас Марічка була найкраща. Без неї життя втратило будь-який сенс, в душі повна порожнеча. Нас немає», - ридає мама Марічки Оксана.
Вікторія Семенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Янеробот Показати IP 21 Січня 2020 18:05
Вбивці заслужили найжорстокішого покарання! Смертної кари через катування! Або хоча б пожиттєвого увязнення в камерах одиночках, на хлібі і воді, без права лікування, без права відвідування, без права переписок, без права спілкування з будь-ким, без права читати біблію та будь-які інші книги! Або їх двох в одну камеру, і нехай виколять одне одному очі та загризуть одне одного, прокляті ублюдки! Не дайте їм вийти на волю! Цей світ не для них, ми хочемо щоб таких нелюдів не було серед нас ! ! !
Опг Показати IP 21 Січня 2020 22:41
Смерть за смерть це не люди
Баба Ганя до Опг Показати IP 22 Січня 2020 09:26
Не просто їм смерть, а люту кару!
Баба Ганя Показати IP 22 Січня 2020 08:51
Все погано,але незрозуміло чим займалися дівчата, чому вешталися по вулиці у нічний час і як опинилися на тій квартирі... Багато незрозумілого...
до баби гані до Баба Ганя Показати IP 22 Січня 2020 09:49
Яка різниці в який час "вештались". Це не дає карт бланшу на звірство.
Дід Дмитро до Баба Ганя Показати IP 22 Січня 2020 13:35
А якби це стосувалося Вашої дитини, чи поставили б такі тупі запитаеня, у вас совість, взагалі є?
ан Показати IP 22 Січня 2020 09:45
шкода що нема смертної кари. в таких випадках потрібна тільки вона. а не довічне.
Іван Показати IP 22 Січня 2020 09:47
Пожитьєво цим тварюкам,хай згниють в тюрьмі,нелюди!
Я Показати IP 22 Січня 2020 12:37
Як людина може таке зробити??? Це не людина!! Це звір!!!! І ще бидло має нахабство розповідати, що він просто захищався. Здоровий бичара захищався від двох, по суті, дітей?? Бідні дівчатка. Це страшна, мученицька смерть.
Командер Шеппард Показати IP 22 Січня 2020 13:29
Цікаво читати коменти християн
Джек до Командер Шеппард Показати IP 22 Січня 2020 14:34
Добре,будемо чекати суду Божого,хай ходять собі..
луцьк Показати IP 22 Січня 2020 17:44
До Бацька їх він знає, що з такими робити. Але цікаво чому щоденник на ток шоу, а не в поліції.
Командер Шеппард до луцьк Показати IP 24 Січня 2020 07:45
Тому що все це фантазії авторів шоу
Правдолюб Показати IP 22 Січня 2020 19:14
Нагнути дві берези, привязати ноги і відпустити. Так робили за часів Київської русі. Довічно то не актуально в наш час(за наші податки буде падло жерти).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus