USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Вирубка лісів Амазонки досягла найвищого рівня за 15 років

19 Листопада 2021 09:12
Вирубка у тропічних лісах Амазонки в Бразилії досягла найвищого рівня за останні 15 років.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС.

Згідно зі звітом бразильського Агентства космічних досліджень (Inpe), вирубка лісів збільшилася на 22% за рік.

За останніми даними, у період з 2020 по 21 рік було втрачено близько 13 235 кв. км лісу, це найвищий показник із 2006 року.

Водночас, за словами міністра довкілля Хоакіма Лейте, ці дані «не зовсім точно відображають ситуацію за останні кілька місяців».

«Ми маємо діяти більш рішуче щодо цих злочинів», - заявив він.

Читати ще: Майже за 20 років світ втратив тропічних лісів площею як Франція. Недоторканими залишились 36%, – звіт

Амазонка є домівкою для близько трьох мільйонів видів рослин та тварин та одного мільйона корінних жителів. Її ліси є життєво важливим запасом вуглецю, що уповільнює темпи глобального потепління.

Вирубка лісів Амазонки в Бразилії збільшилася за президента Жаїра Болсонару, який заохочував сільське господарство та видобуток корисних копалин у тропічних лісах. У минулому він також конфліктував з Inpe через вирубку лісів, звинувативши агентство 2019 року в тому, що воно зганьбило репутацію Бразилії.

На листопадовій конференції щодо клімату в Глазго Бразилія була серед країн, які підписали велику угоду про припинення такої практики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus