USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Взуття подорожчає удвічі

5 Жовтня 2010 12:41
В Україні цього року прогнозується стрибок цін на взуття.
Про це заявила аналітик консалтингової компанії Марія Колесник. Вона вважає, що можна чекати 40% ріст цін на взуття, який пов'язаний, з одного боку, з сезонним чинником, з іншого – з інфляцією, з третього – з тим, що митниця стала ретельніше перевіряти відповідність декларованої ціни імпорту індикативним цінам, повідомляє «ТСН».
Такої ж думки дотримується і власник одного з українських взуттєвих підприємств Дмитро Ткач.
«Думаю, найнижча роздрібна ціна на тій же Барабашовці (ринок в Харкові) на зимові чоботи буде 700-800 гривень. Якщо ж говорити про якісніше модельне взуття, то його ціна - від 1800-2000 гривень», – сказав Ткач.
Підприємець назвав ряд причин, що сприяють подорожчанню. По-перше, оскільки основна маса продукції ввозиться в Україну з Китаю, дуже сильно вплинуло підвищення мінімум на 50% вартості ввезення одного контейнера продукції. По-друге, процедура проходження митного контролю сьогодні настільки ускладнена, що вантажі по декілька місяців стоять в портах.
«Їх власники мало того, що «пристойно» платять за ввезення, так ще й після цього не впевнені, чи пройде взагалі товар митницю, – сказав Ткач і додав: – Попит сьогодні на внутрішньому ринку високий, і ті вітчизняні підприємства, яким хоч якось вдалося вижити, не можуть впоратися із пропонованими об'ємами».
Крім того, Ткач заявляє, що у зв'язку із кризою з минулого року на складах залишилася безліч нерозпроданого товару, який зараз можуть видавати за новий.
«Не думаю, що там дотримувалися правил зберігання. Самому доводилося бачити, як плісняву з взуття відмивають хімічними препаратами», – застеріг підприємець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Скажена Мама Показати IP 5 Жовтня 2010 12:59
В мене заробітна плата 1000 грн. Куплю найдешевші черевики за 700 грн, а ти, дитино, ходи голодна, зато мама взута, так виходить? Ото ціни, здуріти можна!!!!!
OlegJM Показати IP 5 Жовтня 2010 13:46
І чхати.... купуйте на ебеї, в 2-3 рази дешевше ніж в магазинах чи на базарі.Сам там купляю.
Маркіян Показати IP 5 Жовтня 2010 14:07
Я купую на секонді, який - упс... - закрити мають...
to OlegJM Показати IP 5 Жовтня 2010 22:45
а детальніше роз"яснити як можна купити на e-bay і як отримати товар?
SysR до to OlegJM Показати IP 6 Жовтня 2010 09:13
Ідеш в магазин, намірюєш те що сподобалося і замовляєш в інтернеті (без попереднього намірювання велика вірогідність що купиш не по розміру). От тільки питання, хто по таких розкладах тепер буде ввозити його в магазини? А отримати дуже просто, маєш мати валютну картку яка працює за кордоном. Далі розплачуєся цією карткою і обираєш доставку яка в Україні працює. Доставляється товар від кількох днів до кількох тижнів.
SysR Показати IP 6 Жовтня 2010 09:15
Куди вже дорожче, якісне взуття і так коштує від 800++++

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus