USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Я показав ніж – думав це їх спинить»: АТОвець вбив одного із шести нападників, які увірвалися на його подвір'я

6 Травня 2021 21:23
У Тернопільській області 24-річний хлопець смертельно поранив ножем свого ровесника – одного із шести нападників, які увірвалися на його подвір’я. Поліція відкрила кримінальне провадження. Підозрюваному загрожує два роки ув’язнення.

Утім, на його захист стало усе село, правозахисники та активісти, йдеться в ТСН.

Підозрюваний Андрій Пекельний – військовий, два роки був контрактником в зоні ООС. Нині під домашнім арештом. Каже, цього конфлікту у селі намагався уникнути всіма силами. «У моє володіння увірвалися і почали кричати погрози, вибивати двері і вікна», – розповідає підозрюваний у вбивстві Андрій Пекельний.

Журналістам вдалося з’ясувати, що конфлікт виник у сільському клубі. Місцевий хлопець Андрій Пекельний вийшов надвір із шістьма парубками із сусіднього села, на сходах зав’язалася бійка. Андрій почав утікати додому, шестеро нападників погналися за ним. Андрій заскочив до хати, зачинився. Парубки ламали вхідні двері – висмикнули ручку. Андрій вхопився за ніж. «Їх було багато, я за своє життя боявся і за свою маму. Один наніс удар, я впав, в мене ніж випав і потім вони хотіли мене вже добивати, я просто встиг ще взяти ніж і один накинувся на мене», – розповідає Андрій.

Ніж, імовірно, потрапив нападнику в артерію, він ще зміг вибігти з подвір’я, але через кількасот метрів упав і помер від масивної кровотечі. Андрій сам викликав поліцію, нападники – швидку. Загиблому хлопцеві теж було двадцять чотири роки, він із сусіднього села. Його мама, яка працює продавчинею у селі, де сталася трагедія, сьогодні лише плаче.

Андрій був тверезий, нападники – ні, кажуть місцеві правоохоронці. Вони спершу відкрили кримінальне провадження за статтею, яка передбачала покарання Андрію за вбивство – вісім років за ґратами, потому перекваліфікували на іншу – з меншим, дворічним терміном ув’язнення. «Злочин перекваліфіковано на статтю 118 кримінального кодексу України – це умисне вбивство за перевищення меж необхідної оборони», – розповідає керівник ГУ Нацполіції у Тернопільській області Олександр Богомол.

Але це обурило односельців Андрія, бо вважають хлопця невинним. «Вибили двері, вдерлися до хати, маму побили, його побили, як квасне яблуко. Вбивство сталося, але він захищався вдома», – кажуть сусіди.

Необґрунтованим називає оголошення підозри і міністр МВС. Він заявив, що розслідування справи передадуть до Головного слідчого управління Нацполіції. «Вважаю передчасним і необґрунтованим оголошення підозри 24-річному ветерану АТО, який був вимушений застосувати холодну зброю для самозахисту», – каже Арсен Аваков.

І додає – слідчі звернуться до суду із клопотанням про зміну запобіжного заходу із домашнього арешту на особисте зобов’язання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Юра Рабон Показати IP 7 Травня 2021 00:44
Гірой однако!
Адік Ватний Показати IP 7 Травня 2021 00:51
после сказанного : " шо конфлікт виник у сільському клубі..." удивляться то и не чему
гість Показати IP 7 Травня 2021 06:50
А де стаття про необхідну оборону, чи вже немає? Це ж явно, що вони б його вбили, шість проти одного.
Потрібно Показати IP 7 Травня 2021 07:04
Було посвідчення показувати а не ножа
AleksW Показати IP 7 Травня 2021 07:59
Молодці односельці, відстояли свого сусіда. Це що ж коїться таке: банда нападає на тебе в твоїй хаті, а ти не маєш права захищатися? Правителі хочуть щоб все було як в США, то нехай і кримінальний кодекс переробляють.
Логічне питання Показати IP 7 Травня 2021 08:59
А яка судьба інших 5 учасників подій?
Анонім до Логічне питання Показати IP 7 Травня 2021 10:22
енурез і бігунець у них
Ігор луцький до Логічне питання Показати IP 7 Травня 2021 10:31
Батьки шукають гроші на адвокатів.Організатором буде покійний.Хлопці будуть казати,що то горілка винувата.
Микола до Логічне питання Показати IP 7 Травня 2021 11:44
Им теперь тоже срочно нужно подписывать контракт на 2 года. Потом вернутся в своё родное село и будут также неприкосаемыми,как тот 25 летний АТОшник.
Анонім Показати IP 7 Травня 2021 09:08
все пояснить судмедексперт
Аноним Показати IP 7 Травня 2021 09:33
Вроде было решение Верховного суда, о превышении необходимой самообороны на своей территории и нападении группы лиц!
Ігор луцький Показати IP 7 Травня 2021 10:25
Мінус один бандит.
Анонім Показати IP 7 Травня 2021 10:25
. Стадом на одного. За одне це їх заплювати треба. Батьки виховують виродків, які серед ночі йдуть виламувати двері в хатах
888 Показати IP 7 Травня 2021 11:03
По любому МОТИВ побиття сім'ї цього вояки з АТО та його самого повинен бути. "Диму без вогню не буває". Який би, як тут розказують, він не був принциповий, добрий, - цей АТОшник. Десь раніше когось з односельчан видно, що дістав добряче, тому в сільському клубі його кривдники і піймали.
Ігор луцький до 888 Показати IP 7 Травня 2021 11:10
Перед тим ,як коментувати спробуйте уважно прочитати статтю.Хлопці з сусіднього села!
888 для Ігор луцький Показати IP 7 Травня 2021 12:56
З сусіднього села чи зі свого села хлопці побили АТОшника, хіба це має якесь принципове значення. Я наприклад підлітковий період свого життя прожив у селі Михайлівці, Мур-Куриловецького району, Вінницької області. Хоча сам народився на Хмельниччині. Там поряд три села: Михайлівці, Конищів і Богушівка. То ми всім селом з Богушівки ходили у Конищів чи у Михайлівці до сільського клубу або навпаки. То що я буду зараз розказувати, що мене колись били хлопці із сусіднього села або навпаки, чи я бив когось із свого села, яка різниця. Так і тут. Це ж тобі не Житомир, Вінниця, Київ, Харків,Тернопіль разом зі Львовом, щоб порівнювати. Саме головне, що у сутичці є мотив і він повинен бути. А мотив при бійках завжди присутній, тільки ніхто не бажає брати його до уваги при проведені розслідування. Є випадки, коли винний сам потерпілий або навпаки підозрюваний, бо як кажуть міг вихвалятися, насміхатися чи принижувати когось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus