USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Як працює дитяча поліклініка у Луцьку, коли немає світла

2 Грудня 2022 17:45
Луцька дитяча поліклініка готова приймати пацієнтів за відсутності електропостачання.

Про це розповіла Суспільному директорка медзакладу Оксана Лєщинська.

За її словами, під час знеструмлення в поліклініці не роблять профщеплень, оскільки зберігання вакцин потребує суворого дотримання холодового режиму.
У медзакладі є бензиновий генератор. Він забезпечує роботу шести холодильників та кондиціонера. Працює генератор протягом трьох годин, а тоді йому треба зробити перерву хоча б на пів години, каже завгосп дитячої поліклініки Олексій Парфенюк. Додає: щоб забезпечити безперебійну роботу лабораторії, треба ще хоча б один такий генератор.
Як розповіла лікарка-лаборантка Людмила Шульга, за добу в дитячій поліклініці роблять близька 400 аналізів.

Читати ще: Прийом пацієнтів – упродовж світлового дня: як в умовах відключень електрики працює медоб’єднання Луцької громади

«Ми стараємося прийняти усіх хворих, які прийшли на обстеження. Якщо вимикають світло, то в нас є UPS, який деякий час підтримує роботу мікроскопів», – пояснює лаборантка.
Якщо зникає світло, педіатри оглядають дітей за допомогою ліхтариків, а записи роблять у журналі реєстрації амбулаторних хворих, каже педіатр Жанна Пахарчук.
У стоматологічному кабінеті за відсутності світла приймають пацієнтів лише з гострим болем, пояснює стоматолог Ольга Лега.

З її слів, без електрики обладнання в кабінеті не працює, стоматологи можуть лише оглянути пацієнта.
Без світла не проводять деякі процедури у реабілітаційному відділенні.

«У нас є і електрофорез, і магнітотерапія, і УВЧ-терапія. Коли немає світла, ми повідомляємо людей і процедури не проводимо», – каже завідувачка відділення Світлана Гнатів.

Читати ще: Як зробити інгаляцію дитині, коли немає світла: поради МОЗ

Лучанка Адріана Притула привела п’ятирічну доньку на процедури. Жінка каже, що без інгаляцій їм не обійтися, бо в дитини сильний кашель.
За словами Оксани Лєщинської, в умовах довготривалого відключення світла у поліклініці працюватиме кабінет з обігрівом для прийому лучан в невідкладних ситуаціях.

Щодня дитячу поліклініку на вулиці Чорновола у Луцьку відвідує понад тисяча пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus