USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як працює оновлене відділення хіміотерапії у Волинському онкоцентрі

9 Червня 2022 15:41
У Волинському онкоцентрі запрацювало оновлене відділення хіміотерапії. Воно займає два поверхи та розраховане на 55 ліжок.

Про це розповів виконувач обов'язків директора онкоцентру Юрій Малімон, пише Суспільне.

На реконструкцію нового відділення витратили п'ять з половиною мільйонів гривень.

«Це були спонсорські гроші, гроші зі спецрахунку медзакладу і з бюджету обласної ради», — говорить Юрій Малімон. Додає: у відділенні вдалось збільшити кількість ліжок.

Читати ще: У Волинському онкоцентрі відкрили оновлене відділення
Хіміотерапевтичне відділення перенесли в будівлю, розташовану на території онкоцентру. Облаштували палати, оглядові та маніпуляційні. Щодня сюди поступають до 35 хворих, – каже завідувач відділення Ігор Чоплак.

«У відділенні є дво-, три- та чотиримісні палати, вісім палат є з санвузлами, окремими туалетами та душовими. Є для персоналу сестринська велика, ординаторська сучасна», – говорить лікар.
Леся Смолка із Берестечка, яка лікується у новому відділенні хіміотерапії, каже: «Дуже багато людей було, а зараз нас двоє поки що в палаті, затишно, свіже повітря. Спочатку була тривога, а зараз ти розумієш, що тобі треба лікуватися, треба терпіння».
Хіміотерапію у медичному закладі проводять в повному об’ємі. Зі слів Юрія Малімона, проблем з хіміопрепаратами поки що у лікарні не відчувають. Працюють на старих запасах.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, у волинському онкоцентрі стаціонарно пролікували понад 200 переселенців, амбулаторно – 400.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus