USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як телефонні шахраї «розводять» лучан

4 Жовтня 2018 13:30
У Луцьку шахраї виманюють гроші в тих, хто опублікував оголошення про загублені речі. Детальну схему, як на рівному місці можна легко позбутись кількох сотень, а то й тисяч гривень опублікувала лучанка Тетяна Шніцар у мережі Фейсбук.

Дівчина зазначає, що після публікації про втрату водійського посвідчення до неї звернулося кілька людей, які переконували, що знайшли втрачену річ.

«Вам телефонують щойно оголошення з’являється в мережі і просять вимкнути телефон до того, як повернуть вам зникле. Також пропонують віддати не особисто, а через друга або подругу і вимагають відправити гроші на телефон перед поверненням речі», - розповідає про перебіг афери Тетяна Шніцар.

За словами лучанки, аферисти моніторять оголошення про втрату речей, а потім телефонують жертві чи не відразу після публікації. Перше питання – чи не дзвонив вже хтось. Таким чином аферисти перевіряють, чи їх не випередили хтось із конкурентів-аферистів. Потім просить описати втрату - хоче переконатися, що справді телефонує власникові.

«В реальності, це питання – не перевірка, а маніпуляція. Після вашого опису згуби впевнено скаже «так», а жертва повірить, що він бачить це перед собою. Тут же призначає ціну, говорить впевнено, навіть нахабно і з роздратуванням, аби співрозмовник і не думав торгуватися. Потім дізнається, де жертві зручніше зустрітися протягом найближчих кількох хвилин. Обов’язково зажадає, щоб це було людне місце – розважальний центр або супермаркет. А після цього вимагає вимкнути телефон і не вмикати його до зустрічі», - зауважує дівчина.

«Що потім? Жертва під’їжджає на місце зустрічі. Аферист телефонує і заявляє, що вже поруч, але особисто загублену річ не віддаватиме – боїться поліції і можливого арешту за крадіжку. Каже, що її передасть і забере гроші посередник – друг чи подруга. Той телефонує буквально за хвилину і каже те саме. Що вже на місці, але переживає за свою безпеку і не хоче мати справу з поліцією… І просить перед тим, як віддасть втрату, переказати обумовлену винагороду на телефон. Усе! Жертва погоджується, переказує гроші і залишається ні з чим. Телефони афериста і посередника більше не відповідають, а самі вони безслідно зникнуть», - йдеться в дописі Тетяни Шніцар.

Чому зустріч призначають біля торгових центрів або в людних місцях, дівчина припускає, що основна причина - там завжди є термінали для поповнення рахунку. Переказати гроші на телефонний номер або банківську карту можна протягом кількох хвилин.

«Навіщо аферист вимагає відімкнути телефон до зустрічі? Щоб не подзвонив хтось із конкурентів або той, хто справді знайшов загублену річ. Тоді жертва зрозуміє, що її розводять», - зауважила лучанка.

Дівчина наголошує, щоб не стати жертвою аферистів, найперше під час такого дзвінка потрібно попросити описати втрату. Той, хто її справді знайшов, зробить це. А аферист – ні. Головне - нікому не переказувати кошти до того, як отримаєте свою річ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2018 13:34
просто нехай вишле згублену річ новою поштою з післяплатою
? Показати IP 4 Жовтня 2018 13:35
Люди,які так віддають гроші е у катигорії - ЛОХ--_людина обдурена хуліганом.
Просто Показати IP 4 Жовтня 2018 13:51
Телефонні дзвінки і перекидки на телефон робляться для того зщоб відновити сім карту, а потім вуаля - наднадійний банк Приватбанк через П24 пустошить ваші кредитки, зарплатні і депозитні рахунки. Не усложняйте саме елементарне. Не будьте наівними ло%ами!
Ала Показати IP 4 Жовтня 2018 14:52
Нема нічого дивного. Ось, нгаприклад, сімейна парочка аферистів на ОЛХ значний проміжок часу продавали великогабаритні меблі і розводили на гроші людей, просили переказати аванс - грошові кошти на мобільний номер т.0989884740 для відпраки перевізником НП. Ці шахраї отримували аванс від покупця і кидали його, нічого не відрпавляли. Коли покупець просив вернути кошти - ті його відсилають на Х...Й, або у поліцію , знаючи наперед що ніякого результату від дій правоохоронців не буде. Ось таких варіантів розводу лохів масса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus