USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Як Україна святкуватиме День Незалежності. План заходів

2 Серпня 2021 16:25
Україна 24 серпня 2021 року святкуватиме 30-річчя Незалежності – урочистості пройдуть по всій країні. Президент Володимир Зеленський оголосив план заходів.

Програму Дня Незалежності глава держави повідомив 2 серпня під час виступу на форумі «Україна 30», пише 24 канал.

Програма святкування Дня Незалежності-2021

Святкові заходи триватимуть з 22 до 24 серпня. У ці три дні по всій країні відбудеться понад 150 подій, приурочених до 30-річчя Незалежності України.

Всі вони будуть об’єднані слоганом «Ти у мене єдина», який символізує бачення Незалежності України як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців.

Заходи 22 серпня

За участі глави держави 22 серпня відбудеться вручення відзнаки «Національна легенда України».

Її присуджуватимуть громадянам за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Батьківщини та служінні українському народові.

Відзнак будуть удостоєні також ті, хто зробив вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я та провадить активну благодійну й громадську діяльність.

Заходи 23 серпня – День Державного прапора України

У День Державного прапора України, 23 серпня, в географічному центрі нашої країни у Черкаській області за участю президента відбудеться урочисте підняття синьо-жовтого стяга – символу нашої незалежності.

Урочистості пройдуть у всіх областях країни.

Зокрема фасади будівель Верховної Ради, Національної опери, палацу «Україна», ЦУМу, ТРЦ «Гулівер» у Києві набудуть кольорів Державного прапора.

Відбудеться також саміт перших леді та джентльменів «М’яка сила у новій реальності», який ініціює Олена Зеленська. Подія пройде в Національному заповіднику «Софія Київська».

Окрім цього, 23 серпня запланований святковий концерт для лідерів держав у Національній опері України за участю легенд опери та балету.

Заходи 24 серпня – День Незалежності України

У День Незалежності України, 24 серпня, на центральній вулиці столиці відбудеться святковий парад ЗСУ, що символізуватиме силу нашої Незалежності.

Заплановані заходи за участю представників і техніки всіх сил сектору безпеки і оборони України та країн-партнерів.

«Вперше за 30 років незалежності України заплановані заходи за участі всіх сил сектору безпеки та оборони України та країн-партнерів. На Хрещатику, на Дніпрі, в Одесі, в Чорному морі наша гордість, ті, хто готовий захистити Україну на суші, на воді і в повітрі», – сказав Володимир Зеленський.

Також 24 серпня пройде благодійний концерт Андреа Бочеллі на НСК «Олімпійський». Кошти спрямують на побудову музею Івана Марчука.

Скільки грошей витратять

У Міністерстві фінансів повідомили, що на святкування Дня Незалежності виділили 5,4 мільярда гривень. Ці гроші передбачають не лише витрати на урочистості, а й модернізацію аеропортів, євроколії Київ – Львів – Скнилів та завершення будівництва нового лікувально-діагностичного комплексу в Охматдиті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ага Показати IP 2 Серпня 2021 18:22
скільки грошей.....вкрадуть? і парад і аеропорти і залізниця-на що і скільки невідомо.-
Анонім Показати IP 3 Серпня 2021 10:47
Зміна парадигми ... У тому, що Зеленський за 2 роки повністю змінив своє ставлення до парадів і «помпезності» немає нічого дивного. У серпні 2019 він роздав гроші військовослужбовцям, скасувавши парад, в 2020 він сказав, що парад буде після перемоги, а в 2021 паради будуть і на суші і воді і в повітрі ... Можна було б жартувати, що колишні сценаристи кварталу скучили за концертною діяльністю, але це не так. Інформаційний менеджмент давно став пріоритетом на Банковій. А ювілей незалежності - відмінний інформаційний привід, який не можна упустити. Іноземним гостям важливо показати масштаб нинішнього державного ладу. Зрозуміло, що на тлі убогості такі святкування викликають у багатьох роздратування. Однак, все затівається не заради багатьох, а заради тих самих «леді ​​та джентльменів», запрошених на банкет. Взагалі дивно, що не анонсований БАЛ, було б «в тему».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus