USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Як вибрати та правильно приготувати фіточай, щоб зберегти всі корисні властивості*

13 Вересня 2023 16:15
Осінь – час, коли слід потурбуватися про своє здоровʼя. Особливо легко це буде зробити, якщо обрати відповідний фіточай.

Головне – обрати оптимальний фіточай, відвідати категорію Фіточаї та збори ТМ Фітосвіт і приготувати його так, щоб отримати максимум користі. Про це й піде мова далі.

Як правильно вибрати фіточай

Для початку визначимо, що фіточай – це напій, який готують суто з компонентів природного/рослинного походження. Наприклад, листя, квітів, коріння, трав та плодів рослин. Його лікувальні та профілактичні властивості відомі ще з давніх-давен.

Є безліч видів фіточаю. У питанні вибору слід орієнтуватися на те, які потреби ви бажаєте задовольнити завдяки цьому напою. Приміром, заспокійливий фіточай допоможе зняти стрес, позбавить від спазмів і подарує здоровий сон. Шлунково-кишковий фіточай незамінний при розладах травлення. Печінковий та нирковий фіточаї виводять шкідливі речовини з організму.

Разом з тим, варто памʼятати, що перед тим, як купити той чи той фіточай, слід проконсультуватися з лікарем. Фахівець врахує особливості вашого організму, протипоказання, визначить дозування та підкаже оптимальний режим вживання фіточаю. Плюс важливо віддати перевагу продукції перевірених виробників та купувати лише в надійних аптеках. Також варто ознайомитися з інструкцією перед придбанням. Додатковий критерій в цьому контексті – відсутність ароматизаторів та хімічних домішок у його складі.

Як правильно приготувати фіточай

Фіточай – це не лише смачний, а й корисний напій. Тож для того, щоб отримати максимальний ефект від нього, потрібно правильно його приготувати.

1. Спочатку слід визначитися з дозуванням. Тут вам мають допомогти поради лікаря.Зазвичай беруть одну чайну ложку суміші на одну порцію напою.

2. Прокипʼятіть воду, але не доводьте до кипіння. Її оптимальна температура має становити 85-95°C.

3. Залийте фітотрави в чашці водою та дайте настоятись. Для кожного фіточаю цей час може бути різним.

4. Після того як фіточай заварився, слід видалити трави з чашки. Позаяк це може призвести до перенасичення ароматом.

5. На власний смак ви можете додати в готовий напій інші інгредієнти на кшталт меду, лимона, кориці тощо. Проте слід памʼятати, що це також варто узгодити з лікарем. Адже певні інгредієнти також можуть мати протипоказання.

6. Важливо дотримуватися інструкцій, які стосуються того чи того фіточаю.

Дотримуйтеся цих порад, щоб сповна відчути насолоду та користь фіточаю.

*Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я, перед вживанням медпрепаратів або застосуванням процедур обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus