USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як виглядав карантин 100 років тому під час пандемії «іспанки» у світі

17 Жовтня 2020 11:39
У мережі з’явився архівний знімок із американського Сієтла за часів пандемії іспанського грипу в 1918 році. На ньому зображено, як кондуктор не пускає в трамвай пасажира без маски.

Про події того часу, які перегукуються із сьогоднішніми, згадали в Telegram-каналі Violity, пише OBOZREVATEL.

«У всьому світі вирувала пандемія грипу, зараз відома як «іспанка». Ось тільки грип цей прийшов не з Іспанії, а деякі історики заявляють, що перші хворі були в Канзасі серед поранених військових, які поверталися з Франції», – йдеться в повідомленні.

Цікаво, що саме Іспанія першою почала говорити про поширюваний вірус як про пандемію, оскільки в цій країні тоді не діяла цензура.

Тоді як держави, які воювали в Першій світовій війні, забороняли публікувати новини про страшне захворювання, щоб уникнути паніки серед населення.

Зазначимо, що пандемія, викликана штамом грипу, яка отримала назву «іспанка», є однією з найбільших загадок ХХ століття. За її час у 1918-1920 роках ледь не третина земної кулі виявилася на лікарняних ліжках – це приблизно 500 мільйонів жителів. Люди помирали майже миттєво – за два-три дні, загалом рівень смертності становив від 10 до 20%, а то й більше. Адже є й інша статистика – за різними оцінками, «іспанка» забрала життя від 70 до 100 мільйонів осіб у всьому світі.

Ось ще декілька фотографій про те, як люди дотримувалися рекомендацій під час карантину за пандемії іспанського грипу сто років тому. Історичні знімки тих часів колоризувала фоторедакторка Sanna Dullaway та інші цифрові художники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus