USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Пандемія коронавірусу збільшить нерівність між бідними та багатими, – МВФ

26 Травня 2020 12:39
Пандемія коронавірусу призведе до зростання нерівності у доходах людей у всьому світі. При цьому глобальна криза майже не впливає на зайнятість людей з вищою освітою.

Про це йдеться у публікації на сайті Міжнародного валютного фонду, інформує РБК – Україна.

У МВФ відзначили, що великі епідемії, серед яких пандемія коронавірусу, збільшили розрив між багатими і бідними. І якщо люди з вищою освітою майже не мають проблем з працевлаштуванням, то громадяни з базовою освітою зіштовхнулися з труднощами при пошуку роботи.

Експерти Фонду оцінювали вплив пандемії на бідність грунтуючись на п'яти основних подіях за останні 20 років – спалахах SARS (2003), H1N1 (2009), MERS (2012), Ebola (2014) і Zika (2016). Зазначають, що негативні ефекти простежуються ще протягом п'яти років після закінчення криз, викликаних світовими епідеміями.

Так званий коефіцієнт Джині – широко використовувана міра нерівності – постійно збільшувався після цих подій. Оцінка заснована на чистих доходах, тобто ринкових доходах після сплати податків і трансфертів.
«Наші результати показують, що нерівність збільшується, незважаючи на зусилля урядів щодо перерозподілу доходів від багатих до бідних для пом'якшення наслідків пандемій. Через п'ять років чистий Джині зріс майже на 1,5%», – зазначили в МВФ.

Фахівці Фонду зауважують, що уряди країн повинні приділяти особливу увагу запобіганню довгострокових збитків щодо засобів для існування найменш забезпечених верств населення.

«Без енергійних і цілеспрямованих спроб ми, швидше за все, знову побачимо зростання нерівності, яке вже було «однією з найбільш складних і неприємних проблем світової економіки», – цитують автори слова керуючого директора МВФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus