USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Як зимують тварини у Луцькому зоопарку за умов відключення світла

8 Лютого 2023 18:36
На зиму деяким тваринам у Луцькому зоопарку змінили раціон, теплолюбних за мінусових температур переносять до вольєрів. Генератори, які подарували благодійники вмикають рідко.

Про це розповіла Суспільному директорка зоопарку Людмила Денисенко.

З її слів, поки є світло, вольєри встигають нагріватися, хоча електроенергію вимикають по три-чотири рази на день. Найдовше світла не було впродовж 12 годин у грудні.

«Одного потужного генератора недостатньо, щоб увімкнути повністю весь зоопарк. Тому підключають лише ті вольєри, де є примати, змії, лемури. Ті тварини, які найбільше потребують плюсових температур», – каже Людмила Денисенко.

Читати ще: Гріли тварин ковдрами й пляшками з теплою водою: як Луцький зоопарк пережив блекаут

Ще один генератор, який подарували благодійники з Німеччини, використовують для роботи адміністративного приміщення.
Коли немає світла, працівники готують для тварин їжу у двох пічках. Травоїдні мешканці під час годування отримують додаткові мінерали.

Читати ще: «Не маємо права опускати ні носа, ні хвоста, ні крил…»: чим нині живе Луцький зоопарк. Фоторепортаж

«Додаємо в харчування важливі добавки харчові, які містять кальцій, мінерали, бо взимку вони дуже потрібні тваринам», – каже годувальниця Тетяна Пономарьова.
Коли надворі мінусова температура, теплолюбних тварин переселяють у закриті вольєри та вкривають теплими ковдрами.

Загалом у Луцькому зоопарку мешкає понад дві тисячі тварин ста сорока шести видів. Ними опікується близько сорока працівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus