USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Яка на Волині вже завдовжки стіна на кордоні з Білоруссю

24 Листопада 2022 09:06
На Волині тривають інженерні роботи з укріплення лінії кордону із Білоруссю. Зокрема, зведення майже триметрового залізобетонного паркану з колючим дротом.

Про це розповів у коментарі Суспільному начальник Волинської військової адміністрації Юрій Погуляйко.

Загальна протяжність кордону із Білоруссю в межах Волині – 217 кілометрів.

Як ми писали, у Волинській ОВА 11 листопада повідомляли, що на кордоні звели три кілометри стіни. Зі слів Юрія Погуляйка, станом на 22 листопада загорожа вже має довжину чотири кілометри.

«Хочу зауважити, лінія розмежування не потребує залізобетонної стіни упродовж усього кордону. Це різна місцевість: місцями є ліс, болота, озера. Тому на окремих ділянках риємо рови. Є місця, де достатньо металевої конструкції», – каже очільник військової адміністрації.

Читати ще: Заступник керівника ОП показав, як на Волині будують стіну на кордоні з Білоруссю. Відео

Роблять стіну із залізобетонних конструкцій. Її висота – три метри. «Це шестиметрові сваї – забиваються стовпи, металева сітка. Вона (стіна – ред.) тримає удар понад п’ять тонн», – зазначив Погуляйко.

Надійності стіні, каже начальник військової адміністрації, додають рови та насипи. На інших ділянках кордону вже є подібні загородження. Їх зводили громади. Протяжність ровів на півночі Волині орієнтовно 65 кілометрів.

Усі інженерні роботи з облаштування стіни на кордоні із Білоруссю в межах Волині роблять прикордонники. Фінансують роботи з обласного та місцевих бюджетів, допомагають коштами і представники бізнесу.

«Надаємо субвенцію нашим прикордонникам: й на облаштування, й на матеріально-технічне забезпечення. Але дуже багато – це гроші громад області і бізнесу», – розповів очільник ОВА. Точної суми не озвучив.

Також Юрій Погуляко наголосив, що наразі на українсько-білоруському кордоні усе спокійно, але прикордонники та військові готові до будь-якого розвитку подій.

Читати ще: Київ чи Волинь: Арестович повідомив, що РФ серйозно розглядає можливість вторгнення з Білорусі

Додамо, наприкінці листопада 2021-го на облаштування українсько-білоруської ділянки державного кордону з резервного фонду бюджету Волині мали виділити 2,5 мільйона гривень. Орієнтовно 6 мільйонів гривень на укріплення українсько-білоруського кордону з держбюджету і місцевих бюджетів витратять в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 24 Листопада 2022 09:24
в місяць по кілометру залишилося 216 км. Слава Україні! Смерть олігархам і корупціонерам начальникам!
Патріот до лучанин Показати IP 24 Листопада 2022 14:44
Це перемога!!!
Підпільник Кіндрат Показати IP 24 Листопада 2022 19:51
Боже,- додай людям розуму,- а керовнікам особливо !!
Експерт Показати IP 25 Листопада 2022 08:13
Залишається тільки сподіватися, що з Білорусі не підуть. Інакше, буде, як з лінією Можено у Першу світову - будували, витрачались, а німці просто взяли і обійшли її.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus