USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Які перспективи постачання гарячої води для волинян

11 Квітня 2016 12:28
Цього тижня запланована відеоселекторна нарада під керівництвом віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка щодо завершення опалювального сезону та підготовки до нового періоду. Проте, ще одне питання, яке сподіваються підняти під час цієї наради – відключення волинських комунальних теплоенергетичних підприємств від газу НАК «Нафтогазом».

Про це стало відомо під час оперативної наради голови ОДА Володимира Гунчика сьогодні, 11 квітня.

Нагадаємо, через борги комунальним підприємствам, які забезпечували подачу гарячої води в оселі волинян у Луцьку, Ковелі, Володимирі-Волинському і Нововолинську, відключили газ. Зі слів голови ОДА, минулого тижня в Києві відбулося декілька зустрічей в профільних міністерствах щодо проблем, в яких опинилися волинські комунальні підприємства. Окрім того, відбулася робоча зустріч в НАК «Нафтогазі» з цього приводу

Однак, змушений був зізнатися посадовець, досягти домовленостей не вдалося. Урешті, цього тижня має відбутися нарада щодо завершення опалювального сезону, де знову намагатимуться достукатися до НАК «Нафтогазу».

Та одна з головних проблем полягає в тому, що газопостачальні організації не приймають субсидії як розрахунки і чекають «живих грошей». Саме цього стосуються додаткові угоди, запропоновані волинським підприємствам.

«Згідно з попередніми цифрами, якби були проведені всі розрахунки по програмі субсидій у Володимирі-Волинському, Ковелі і Нововолинську, то ситуація була б зовсім іншою. Щодо Луцька - ситуація складніша, бо є борги минулих періодів. Але ті додаткові угоди, які запропонував НАК «Нафтогаз», не зовсім підходять для наших комунальних підприємств, бо вони не прив’язані до зобов’язань держави щодо зарахування субсидій», - пояснив голова ОДА.

Тож наразі перемовини з постачальниками природного газу не дали результатів і перспективи досить далекі. А поки чиновники і газовики домовляються – у оселях сотень тисяч волинян немає гарячої води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Вітя Показати IP 11 Квітня 2016 12:41
Навіщо такі посадовці щоб люди які оплачуюють справно сиділи без води? Вам грошей хватає у вас гаряча вода є ? Корцпція процвітає не можете побороти? А от люди сидіть без води, о більш нічого влада і не може.
Просто лучанин Показати IP 11 Квітня 2016 13:01
Як ж ви заї&@ли вже. Тут більшого немає що сказати. Европа б.....ь! Слава Україні!
хххх Показати IP 11 Квітня 2016 14:32
Ау! може хтось вийшов на вулицю з протестами? НІ!? всі активно купують бойлери. то до чого тут Європа. не хочемо ми в Європу наша ж...а наймиліша.
лучанка до хххх Показати IP 11 Квітня 2016 15:59
Стопроцентно підтримую. Хто вийшов на вулицю, а ніхто. Чекайте , а ще на 82 проц. піднімуть опалення.Тоді точно ніхто не заплатить,бо нереально, це страшно.А ми купуємо бойлери, мережа трісне і не буде світла зовсім,бо вона не розрахована на таку високу напругу.А ми мовчимо всчі по всіх містах, а вони творять з нами,що хочуть.Вже довели ждл ручки,скоро буханка хліба буд тисяча.Голод 33-років.
Zarobitchanyn до лучанка Показати IP 12 Квітня 2016 09:17
Скачіть далі, стане краще.
до хххх Показати IP 11 Квітня 2016 14:45
повністю підтримую
Anonymous Показати IP 11 Квітня 2016 23:30
они не понимают что если все откажутся платить за всё то с кого они деньги брать будут ? когда можно на каждый дом сделать автономию всего они просто не знают чтотакле можно сделать ...
олег Показати IP 12 Квітня 2016 00:22
Навіщо така влада, яка не може вирішити питання не вчорашнього дня! На Великдень без води- це жесть, ше такого не було. А я думав, що мер справжній)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus