USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Якщо українці вийдуть на новий Майдан, все буде по-іншому. Думка

12 Січня 2018 17:04
Час Порошенка закінчується. Антикорупційний суд має запрацювати до весняних виборів 2019 року. Інші реформи повинні бути завершені на початку цього року. Якщо ці перетворення не будуть впроваджені, то, швидше за все, відбудеться ще один вуличний протест напередодні виборів.

Про це пише старший науковий співробітник Центру Євразії американської неурядової організації Atlantic Council Діана Френсіс.

2018 рік починається з того, що приймає форми 2013 року: президент України Петро Порошенко зміцнює свою владу, гальмуючи реформи, виконання яких він пообіцяв західним спонсорам, а також переслідує своїх опонентів, інформує Фокус.

"Як і в епоху Януковича, в країні відсутнє верховенство закону, немає парламентської підзвітності, немає ефективного переслідування корумпованих чиновників або навіть Януковича, який вкрав мільярди", - йдеться в блозі Френсіс.

Експерт зазначила, що умови в країні зараз схожі на ті, що призвели до вуличних революцій в 2004 і 2014 роках; чиновники ж кажуть, що повторення подібних подій неприпустимо, оскільки це призведе до нестабільності і відновлення російської агресії.

"Але якщо українці будуть змушені вийти на вулиці знову, цього разу все буде по-іншому", - підкреслила Френсіс.

На цей раз все буде по-іншому, пояснює вона, тому що Україна озброєна до зубів. А найголовніше - адміністрація Трампа відправляє ВСУ протитанкові ракети Javelin (приблизно 200 ракет), а також снайперські гвинтівки M107A1. Натомість Україна взяла на себе зобов'язання очистити свою корумповану оборонну промисловість.

"Це не тільки нейтралізує Росію, але і лежить в основі будь-якої майбутньої вуличної революції, якщо нинішній режим відмовиться повністю реформувати країну до виборів 2019 року", - пишуть в Atlantic Council.

Крім того, Захід, його уряду і інститути твердо підтримують прагнення України до справжньої демократії і справедливого суспільства, пише експерт.

"Ще одна відмінність, яка повинна проявитися в результаті виборів або іншим чином, полягає в тому, що Україна не буде втягнута в хаос, як це сталося в 2014 році", - йдеться в статті.

Цього не станеться, тому що Україна розвинула сильніші фінансові інститути, отримала важливих західних союзників і досвід, а також "управлінську інфраструктуру", що складається з сотень чесних парламентарів, керівників, фінансистів, адвокатів, активістів, міжнародних донорів та благодійників і політичних лідерів, вважає експерт.

При цьому, продовжили в Atlantic Council, Порошенко, який йшов на вибори як реформатор, провів хорошу роботу, але чотири справи як і раніше не завершені: відмовитися і швидко переглянути своє останнє речення про створення Антикорупційного суду, зробивши його дійсно незалежним відповідно до побажань українців і західних донорів; припинити переслідування НАБУ; звільнити парламент від імунітету, який увічнює культуру "клубу шахраїв", дозволяючи його членам нехтувати верховенством закону; і заборонити політичну рекламу під час виборів 2019 року, щоб нівелювати вплив олігархів.

"Час Порошенка закінчується. Антикорупційний суд має запрацювати до весняних виборів 2019 року. Інші реформи повинні бути завершені на початку цього року. Якщо ці перетворення не будуть впроваджені, то, швидше за все, відбудеться ще один вуличний протест напередодні виборів, який отримає масову міжнародну підтримку ", - йдеться в статті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
думки Показати IP 12 Січня 2018 17:53
Складається враження що у нас чесний народ і нечесна влада... А насправді, влада є відзеркалення народу. І всі майдани і рухи це довели. Треба геть з головою не дружити щоб цього не поняти. Міняти треба себе, а у нас попротестують і далі контрабас возити або бурштин копати.... І думають станеться чудо до влади прийдуть святі, треба просто побунтувати.... це нагадує африку....але там папуаси неосвідчені, а у нас всі з дипломами, хоча які дипломи, більшу частину з них тупо купили.... Себе треба міняти, розвиватись треба, ато так і будем раз в десять років в бочи калатати, каміння кидати, і шини палити...як ті пауаси. А потім втратим країну і співатимемо зажурливі пісні як це не раз було в нашій історії...
остап Показати IP 12 Січня 2018 18:29
бла-бла-бла... ніхто нікуди не вийде.
шеф Показати IP 12 Січня 2018 18:59
особисто мені стидно за себе за народ украіни що нехватає духу покінчити з корупцією дуже жорстко. і зняти на відео цю вимушену жорстокість і показувати йдучим у владу. може тоді і покличуть украіну очищену в європу. а тобі народ не стидно що Трамп просить Порошенка припинити коруцію. картина іван грозний вбиває сина.
ще не зовсім свідоми Показати IP 12 Січня 2018 19:20
Що поробиш, вибрали тих, кого маємо. Надіюся, після виборів-2019, Донецьк та Луганськ повернуться в Україну. Можливо, навіть і Крим.
BPA3! до ще не зовсім свідоми Показати IP 13 Січня 2018 15:13
XA-XA-XA-XA!
Незнайомець до ще не зовсім свідоми Показати IP 14 Січня 2018 12:47
Ще побачимо яка ср*ка буде як ляшко чи хтось з партії регіонів буде прєзіком. Ще пороха згадувати будемо, бо вибрати особо нема з кого))
Шкірян Зіряк Показати IP 12 Січня 2018 19:27
Якщо українці вийдуть на новий Майдан то доллар буде по 50 і буде повна срака
1123 Показати IP 12 Січня 2018 19:33
Якщо Америка сказала майдану бути, то він буде.
Коля Показати IP 12 Січня 2018 19:52
Ні хай влада принижує людей і далі, собі кишені набиває а люди хай виживають. Треба щоб був Майдан і тепер щоб на Майдан виводили усіх депутатів ВР і Гройсмана і т.д і запитувати і хай перед людьми простими відповідає -як так що люди живуть деколи і хліба нема за що купити а владці чорну ікру мясце поїдають, за кордоном відпочинки, зарплата височенна. Якщо добавляє влада то вибраним вчителям і суддям а як другим жити? Як платити комунальні послуги які стали колосальні! Як вижити ? Як лікуватись?
думки до Коля Показати IP 12 Січня 2018 20:46
Коля. Всю цю владу на яку ви скаржитесь привів майдан. Були чесні визнані усим світом вибори. Комуністів нема, регіоналів абсолютна меншість... А жити стало ще гірше... мораль майдан не вихід. Народ має змінити себе і дати у владу найкращих. А поки у нас для більшості народу дати хабар і надурити систему норма,....і буде така, а потім ще гіша влада. Можете навіть не мріяти чуда не буде...
аналітик Показати IP 12 Січня 2018 20:44
Прихований зміст - нас готують до новвого майдану, який знову запланувала Америка на наші українські голови, бо перший майдан очікуваних результатів не дав. Грошики полетіли на вітер і п. Нуландиха прянички роздавала даремно.
максим Показати IP 15 Січня 2018 18:20
ху?ня полний бред
максим Показати IP 15 Січня 2018 18:31
зібралися саме боти дуже смішно ніх** не буде буде порох 2 рази а потім буде той кого він поставе гройсман як варіант все буде добре а россиси не буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus