USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Який iMac купити*

27 Липня 2022 11:09
Купити iMac від відомого бренду варто кожному, хто шукає потужний стаціонарний комп’ютер для дому або роботи. Можливостей настільного ПК від Apple вистачить для будь-яких задач, а стильний зовнішній вигляд прикрасить приміщення.

Останнім оновленням серед «яблучних» комп'ютерів став Аймак 2021 року, який швидко набрав популярності. Але чи треба купувати нову модель на заміну iMac 2020 року випуску? Це та деякі інші питання розберемо в статті, яку підготували спеціалісти інтернет-магазину Stylus.

Різниця дизайнів iMac 2020 та 2021

Отже, дизайн останнього Аймаку дійсно сильно відрізняється від будь-яких попередніх варіантів. Модель отримала сім різних привабливих кольорів (в базовій версії доступні тільки чотири), серед яких кожен користувач зможе обрати улюблений. Є поміж них і звичний класичний сріблястий корпус для прихильників стриманості навіть у техніці. Думки користувачів з цього приводу дещо розділилися, але більшість визнала, що така «кольоровість» їм подобається.

Крім зміни забарвлення та товщини корпусу, iMac 2021 року отримав тонкі рамки білого кольору. Таке рішення візуально збільшує екран. Трохи меншою стала і нижня рамка, а ще з неї прибрали логотип компанії.

iMac 2020 року також має стильний вигляд, але він виглядає соліднішим і «непорушним». В ньому немає тієї легкості та грайливості, яка з’явилась у молодшої моделі. Хоча саме такий дизайн багато користувачів вважають більш вдалим.

Оскільки на можливості роботи техніки дизайнерські рішення не впливають, можна сказати, що обидві моделі однаково вдалі візуально. Тому в плані зовнішнього вигляду варто опиратися на власний смак.

Чи є різниця в екранах?

Якщо говорити зовсім коротко – ні. В Аймак 2020 та 2021 однаково якісні екрани, але їх розміри істотно відрізняються. Старша модель має діагональ 27 дюймів і роздільну здатність 5К. Це ідеальний варіант для роботи з графікою, чим залюбки користуються художники різних направлень. З іншого боку, «молодший» настільний комп’ютер має діагональ 24 дюйми та роздільну здатність 4,5К. Його екран здатний передавати деталізацію не гірше за попередника, а величезний охват кольорів забезпечує насиченість та реалістичне відображення картинки. До того ж, біла тонка рамка дає відчуття більшого екрану. Тому, якщо розмір не має істотного значення, то дисплеї цих Аймаків можна назвати рівноцінними.

Який комп’ютер продуктивніший?

В першу чергу, варто розглянути процесори моделей. У iMac 2021 використовується розробка Apple – М1. Він потужніший за ті, що були встановлені в попередніх моделях, має 4 ядра продуктивності та 4 ядра ефективності, що дозволяє без проблем працювати зі складними програмами, які потребують багато ресурсів. За графіку відповідає 7-ядерний графічний процесор. Для цієї моделі доступна лише одна конфігурація, на відміну від iMac 2020.

Старшиймоноблокоснащений Intel Core i5, i7 чи i9. Тактова частота процесора складає 3,1 ГГц в нормальному режимі та до 4,5 ГГц в режимі TurboBoost. Графічний процесор також має кілька варіантів. Базова збірка отримала «графіку» на 4 Гб пам’яті, але випускають конфігурації з 8 або 16 Гб.

Щодо оперативної пам’яті, то Аймаку 2021 доступно лише 8 та 16 Гб. Тоді як у «старої» моделі ОЗУ може досягати 128 Гб. Зате внутрішня пам’ять в обох агрегатах сягає 2 Тб.

На перший погляд може здатися, що iMac 2020 вигідніший, але все не так просто. Максимально потужне оснащення такої машини коштує чимало, тоді як базова конфігурація нового настільного ПК не поступається продуктивністю старшому «брату», а фінансово навіть більш доступна.
Деякі інші відмінні риси

Здебільшого неприємною зміною стало зменшення слотів для підключення інших гаджетів та відсутність роз’єму для карти пам’яті. Хоча більшість користувачів доволі швидко звикли і до цього. Однак більшість підкреслила, що в плані підключення модель 2020 року була зручніша.

Камера, яка вбудована в монітор, в обох випадках має 1080p, але в iMac 2021 зображення стало значно кращим. Картинка виглядає більш чіткою, шуму менше, а передача кольорів набагато натуральніша.

Порадувала оновлена клавіатура Аймак 2021. Вона не тільки виглядає привабливіше, а й отримала TouchID. З його допомогою дані користувача неможливо буде дістати напряму без відбитку пальця. А ще це дає можливість кільком людям користуватися одним комп’ютером, не переживаючи за особисту інформацію.

По завершенню можна сказати, що обидві моделі чудово справляються зі своєю роботою та будуть максимально корисні в різних сферах. Але міняти iMac 2020 на 2021 можна не поспішати. Особливо, якщо ПК має потужну конфігурацію. Якщо ж ви бажаєте вперше придбати настільний моноблок, в такому разі iMac 2021 стане відмінним вибором як для домашнього користування, так і роботи в офісі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus