USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

ЄС дав згоду перенести Brexit: Британія не вийде з Євросоюзу 29 березня

22 Березня 2019 12:33
В ніч з 29 на 30 березня Велика Британія не вийде зі складу Євросоюзу, як це планувалося початково.

Про це домовилися лідери держав-членів ЄС на саміті в Брюсселі, повідомляє «Європейська правда».

Дискусія європейських президентів та голів урядів про дату Brexit забрала весь день і змусила відкласти всі інші питання порядку денного. Про ухвалене рішення повідомив пізно вночі президент Європейської ради Дональд Туск.

Якщо наступного тижня британські депутати переглянуть своє попереднє рішення та ухвалять угоду про умови Brexit, дата виходу Британії з ЄС буде відсунута на 22 травня, повідомив він, визнавши водночас, що цей варіант є малореальним.

Крім того, лідери ЄС погодилися допомогти Британії уникнути «хаосу», який був би неминучим у разі якщо наступного тижня британський парламент не зможе підтримати угоду про вихід і у Сполученого королівства залишиться всього кілька днів для підготовки до «жорсткого Brexit».

«Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати, або втретє відхилить угоду – а цей варіант політичні лідери вважають найімовірнішим, з огляду на політичний хаос у Лондоні, – Сполучене Королівство отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як воно діятиме», – пояснив Туск.

Він додав, що до 12 квітня у Британії залишиться також право взагалі відмовитися від виходу з ЄС, відкликавши свою заявку з цього приводу.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер окремо наголосив, що за підсумками переговорів запропонований договір про умови виходу Британії з ЄС не був змінений, оскільки раніше переговірники «зробили все, що могли».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus