USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЄС може виключити Україну зі списку безпечних держав через спалах коронавірусу

18 Жовтня 2021 22:03
У Європейському Союзі цього тижня оновлять список третіх країн, громадянам яких дозволено в’їзд у країни-члени ЄС у період пандемії коронавірусної хвороби, але Україну виключать з нього.

Про це стало відомо кореспонденту «Радіо Собода» Рікарду Джозвяку із власних джерел, повідомляє «Європейська правда».

«Україна пізніше цього тижня буде виключена зі списку безпечних третіх країн, з яких рекомендовано в’їзд до ЄС. Її додали в середині липня, але сплеск недавніх випадків означає, що країна більше не входитиме у список», – написав Джозвяк.

Він нагадав, що Україну додали у відповідний перелік країн «зеленої зони» у середині липня, однак спалах останніх випадків коронавірусної хвороби свідчить, що Україна більше не відповідає необхідним критеріям для того, аби бути у цьому списку.

Останнього разу ЄС переглядав свій «зелений список» 8 жовтня, і Україна залишилась у ньому – попри те, що за формальними критеріями вже не відповідала нормам, встановленим європейським законодавством про безперешкодний в’їзд.

Країни Європейського Союзу зазвичай дослухаються до рекомендації Ради ЄС та запроваджують обмеження на в’їзд для жителів країн, яких немає у списку, та на туристичні мандрівки для них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
українець Показати IP 18 Жовтня 2021 22:43
А потім і безвіз забрати! І все через самих же людей, а потім скиглити будуть, що влада винна... Ну як завжди :)
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2021 04:32
Давненько нікого в смітниках не купали і не катали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus