USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ЄСПЛ зобов’язав Росію виплатити €34 тисячі вдові та матері Магнітського

27 Серпня 2019 13:56
Європейський суд з прав людини визнав Росію винною в порушенні низки статей Конвенції з прав людини та зобов’язав країну виплатити 34 тисячі євро вдові і матері Сергія Магнітського.

Про це йдеться у рішенні суду, передає Укрінформ.

«Cуд одноголосно визнав порушення статті 5, пункт 3 Конвенції (право на свободу й безпеку), статті 3 (заборона катування), статті 2 (право на життя), статті 6, пункт 1 та пункт 2 (право на справедливий суд) та постановив країні-відповідачу (Росії, – ред.) виплатити двом позивачам загалом 34 тисячі євро впродовж трьох місяців після набуття чинності даного рішення», – йдеться в рішенні ЄСПЛ.

Зазначається, що позивачами у справі є вдова Магнітського Наталія Валеріївна Жарікова та його матір Наталія Миколаївна Магнітська.

Сергій Магнітський разом із іншими юристами фонду Hermitage Capital звинувачував російських посадовців у розкраданні 5,4 млрд рублів з бюджету внаслідок відшкодування податків підставним фірмам. Пізніше проти Магнітського порушили справу. Російське слідство звинуватило його у допомозі голові фонду Hermitage Capital Management Вільяму Браудеру в ухиленні від сплати податків. Магнітський був підданий тортурам і помер у в'язниці у 2009 році. Адвокати юриста, його родичі, більшість російських опозиціонерів та європейських політиків вважають, що Магнітського фактично вбили, не надавши медичну допомогу.

Також повідомлялося, що російські гроші за «схемою Магнітського» виводили і в Україну.

США в 2012 році затвердили санкційний список, до якого включили відповідальних за цей злочин росіян, ЄС зробив подібні заходи в 2013-му, Канада остаточно ухвалила «акт Магнітського» у 2017 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ага Показати IP 27 Серпня 2019 15:07
А матері Олеся Бузини хто заплатить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus