USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Євробляхарі» призупиняють акцію протесту і розблоковують дороги

21 Листопада 2018 15:57
Рух «АвтоЄвроСила» оголосив, що на 2 дні призупиняє акцію протесту водіїв на єврономерах, але продовжить боротьбу.

Відповідну заяву оголосив біля будівлі Верховної Ради один з керівників руху Олег Ярошевич, пише Українська правда.

За його словами, нинішній формат більше не актуальний.

«Сьогодні офіційно акцію громадської непокори щодо прийняття закону 8487 під стінами Верховної Ради і по всій України ми призупиняємо. Ми маємо переформатуватися і прийняти нове рішення і новий план дій», — сказав він. «Хочу звернутися до всіх членів АвтоЄвроСили, які сьогодні приймали участь у євро акції, подякувати кожному. Стояти вже тут смислу немає. Немає смислу стояти і в областях на дорогах і на кордонах».

Ярошевич зазначив, що учасники акції не мають на меті конфліктувати з поліцією та заявив, що станом на 21 листопада «жодна траса не перекривалася, там обмежувався рух».

За його словами, протестувальники залишаються в правовому полі.

Ще один очільник акції протесту «євробляхарів» Олександр Чернявський зазначив, що після того, як «Верховна Рада показала, хто вона насправді», водії чекатимуть рішення президента Петра Порошенка.

Вони вимагатимуть від глави держави ветувати цей закон і повернути його в парламент.

«Ми всім вам повідомимо, коли буде наступна акція і продовжиться боротьба», — запевнив він протестувальників.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму Твіттері заявив, що «ліберальна лояльність до „євробляхерів“ закінчилася там, де вони перетворили право на протест в обмеження прав інших».

«Прийнято рішення про розблокування всіх перекритих ними автошляхів. Поліція працюватиме у межах закону, але у разі непокори — жорстко», — пише також Аваков.



Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за законопроект, що передбачає зменшення вартості розмитнення в Україні автомобілів на європейській реєстрації. У четвер, 8 листопада, за прийняття в цілому законопроекту номер 8487 проголосували 250 депутатів за мінімально необхідних 226. Тож представники громадськості у Луцьку висловили невдоволення з приводу закону, який так і не вирішить питання доступності легалізації вживаних закордонних автомобілів, на віче.

20 листопада на всій території України відбувається акція непокори, в рамках якої власники автомобілів на євро номерах частково перекривають рух автомобілів на важливих дорогах. Також долучилися до акцій і волиняни, зокрема обласний осередок ГО «Авто Євро Сила».

Однак представники ГО «Автомайдан Волині» відмовились брати участь в блокуванні доріг Волині, адже, як пояснив голова громадської організації Сергій Поха, акція буде заважати автомобілістам і дорожньому руху, тому це не вихід, бо будуть страждати прості люди, а не депутати, які приймають невигідні для українців закони. Хоча він наголосив, що ГО підтримує рух за доступне розмитнення для кожного українця та готова боротись за це в правовому полі.

Так, близько 9.30 колона автомобілів з Театрального майдану у Луцьку вирушила у село Княгининок, де і відбувається перекриття траси «Луцьк-Ковель». Мітингувальники поставили кілька автомобілів на смугах руху перед переходами, тож такі заходи ускладнили рух, адже утворювалися затори. До того ж, вони з перервами ходили по пішохідному переходу, що ще більше ускладнювало рух, а окремі з власників «євроблях» запалювали димові шашки. Мітингарі пояснюють, що їхньою метою не є створення незручностей простим водіям, натомість вони хочуть, що влада просто почула їхні вимоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дід Ведун Показати IP 21 Листопада 2018 16:23
Олега Ярошевича "ляльководи" правильно використовують!!, і бляхери на нього ведуться, і нове обличчя в дорозі до Ради....
qwerty Показати IP 21 Листопада 2018 16:26
"перетворили право на протест в обмеження прав інших"?) хтось походу забув, як прийшов до влади?
11 Показати IP 21 Листопада 2018 16:30
Да ви що, «ЄВРОБЛЯХАРІ», ще зранку заявляли що акція безстрокова, а з обіда згорнулися? Як тільки Аваков пальчиком помахав так і обіс-алися і по домах?. Невже всі ті хто чесно розмитнив свої авто зможуть вільно пересуватися по трасі?
22 до 11 Показати IP 21 Листопада 2018 16:51
причина банальна - в "спонсорів", чи вірніше замовників акції, закінчились гроші :)
878 до 11 Показати IP 21 Листопада 2018 17:25
Через 3-5 років ти своє чесно розмитнене авто захочеш поміняти, і, можливо, захочеш пригнати щось нове. Но вот біда, розтаможка щось по кишені б'є. Як думаєш, згадаєш себе, деб*ла сьогодні? Або ж якщо через 3-5 років будеш міняти авто і будеш купляти тут, но вот знову біда, авто яке за бугром коштує 5000 євро, тобі продадуть на укр номерах за 8. Радуйся пересуванню далі.
АС Показати IP 21 Листопада 2018 16:30
А мо переформатуватися, прийняти нове рішення і план таких дій : Завалити вашим хламом весь автошрот ! Буде велика купа і всім буде соромно ! Шо тоді влада скаже ?
a до АС Показати IP 21 Листопада 2018 18:10
Шо ти хороший послушний мальчік? Маладец, Ми тобі ще податки підвищимо раз ти сміренний такий, на всьо согласен і тобі все добре. Давай за ушком почешу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus