USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Європа почне відмовлятися від м'яса з 2025 року, – The Guardian

24 Березня 2021 23:59
Швидкий підйом замінників м’яса на рослинній основі може призвести до того, що Європа й Північна Америка досягнуть свого «м’ясного піку» в 2025 році. І з цієї точки споживання звичайних м’ясних продуктів почне падати.

Про це пише The Guardian з посиланням на новий звіт, складений Boston Consulting Group (BCG) і Blue Horizon Corporation, передає УНІАН.

Документ також передбачає, що рослинні замінники м’яса зрівняються в ціні з тваринними продуктами вже в 2023-му. А 9 з 10 найпопулярніших страв у світі: від піци папероні до суші – будуть мати реалістичну альтернативу до 2035 року.

Автори звіту вважають, що через 14 років 11% від глобального ринку білка буде припадати саме на такі альтернативи. Хоча за умови швидкого технологічного й регуляторного прогресу ця частка може бути й вдвічі більшою.

Дедалі більше людей їдять замінники м’яса і молочних продуктів через занепокоєння ризиками для здоров’я, впливом на довкілля від процесу вирощення худоби, а також добробутом тварин. Звіт зауважує, що річний ринок альтернативних м’ясних, молочних і морських продуктів досягне 290 мільярдів доларів до 2035 року.

Читати ще: Сінгапур став першою країною в світі, де дозволили продаж м'яса «з пробірки»

«Найбільше вражає те, що у розвинених економіках ми досягнемо м’ясного піку в 2025 році за деякими сценаріями. Всі говорять, що альтернативні білки – це футуризм. І багато людей нібито не сприймають концепцію штучного м’яса. Але більшість людей не усвідомлює, що ми насправді вже в точці, де споживання традиційного м’яса скорочується вперше в історії. Глобальні наслідки цього переходу на альтернативні білки будуть великими», – сказав голова BCG з питань аграрного бізнесу Декер Волкер.

Якщо за 15 років на альтернативні білки буде припадати 11% глобальних продажів, це скоротить викиди вуглекислого газу на мільярд тонн. Фермерські землі завбільшки з Велику Британію більше не потрібно буде використовувати для підтримки худоби. А 50 мільярдів курей не будуть вирощені.

За словами Декера, штучне м’ясо вже закріпилося в деяких рецептах, таких як паста болоньєз, де на нього припадає дуже невелика частка від загальних смакових якостей. На думку експерта, замінників сирого м’яса не буде найдовше.

«Коли ви готуєте стейк, все повинно бути ідеально», – сказав він.

Інший звіт за 2019 рік прогнозував, що більша частина м’яса на ринку не буде мати тваринного походження вже в 2040 році. А директор Організації з продовольства й сільського господарства ООН сказав рік тому, що пік споживання м’яса швидше наступить в багатих країнах.

Раніше засновник компанії Microsoft Білл Гейтс заявив, що жителям заможних країн потрібно відмовитися від виробництва натуральної яловичини і перейти на споживання штучної, щоб подолати кліматичну кризу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 25 Березня 2021 00:08
це вегани так думають ?
Liki Показати IP 25 Березня 2021 03:13
Дедалі більше людей їдять замінники м’яса і молочних продуктів через занепокоєння ризиками для здоров’я... Прям таки! Хто їсть замінники то лише вегетериянці і вірани. От хай собі їдять. Вбивають брєд людям якимись експериментами. Рис шкодить здоров'ю більше ніж м'ясо.
Анонім Показати IP 25 Березня 2021 08:31
))) смiшнi якi. на всiх авокадо не вистачить.
Сс Показати IP 25 Березня 2021 09:46
А ще - надувні жінки, безалкогольне пиво...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus