USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

«Її треба знести»: що буде з «Бригантиною» в луцькому парку

15 Лютого 2024 14:48
Раніше вона була окрасою Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, але, на жаль, із роками перетворилася на купу брухту. Подальшу долю «Бригантини» обговорили на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради 14 лютого.

Що буде з «Бригантиною», поцікавився член виконкому Олег Чернецький. Її потрібно демонтувати, переконаний Луцький міський голова Ігор Поліщук, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Часто буваю в нашому парку. Бачу, що ходить власник. Я кажу: «Соромно. Подивіться на жахливий вигляд цього об’єкту. Давайте щось робити, поки не вирішимо остаточно, яким чином приведемо його до ладу». І через кілька тижнів я йшов повз цю «Бригантину», її фарбували двоє людей. Вони були в дуже нетверезому стані. Один із них під час фарбування впав у канаву. Я думаю, що це все, що потрібно знати про можливості власника щодо реконструкції… Її треба знести. Ми далі будемо працювати над цим питанням. На сьогодні вона вичерпала повністю свій потенціал. Я не вважаю, що її можна привести в нормальний зовнішній вигляд, тому будемо шукати шляхи», – прокоментував мер Ігор Поліщук.

Але знести цей корабель-кафе, чий зірковий час уже минув, не так просто. Нерухомість перебуває у приватній власності.

«Ми зверталися в прокуратуру, щоб оскаржувати ці питання. Прокуратура не подала відповідних позовів. Зверталися в інші органи, але результату це не принесло. Усі відписують, що це приватна власність, що вона може бути або продана, або викуплена для суспільних потреб. Зверталися також із пропозицією до власника нерухомості, оскільки він утримує її в неналежному стані, що становить загрозу для мешканців громади, щоб викупити для суспільних потреб. Однак все залишається без реагування», – інформувала директорка юридичного департаменту Луцької міської ради Наталія Юрченко.

Журналісти поцікавилися в лучан, які прогулювалися парком, чи потрібно лишати «Бригантину» в такому стані? Усі погоджуються: об’єкт потрібно або привести в належний стан, або демонтувати, щоб «не псував настрій людям».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 15 Лютого 2024 15:05
Якби це була приватна власність бабулі, яка торгує насінням, тоді які шляхи вирішення (тобто знесення, інакше в нас не буває) були б?
Анонім до Анонім Показати IP 15 Лютого 2024 18:47
Чомусь міському голові зовсім не муляють очі десятки інших бляшанок, які іноді так заполонили тротуар, що приходиться обходити їх виходячи на проїзну частину дороги. Ну так - "єта другое"
Юрист Показати IP 15 Лютого 2024 15:19
Запорожець, який стояв з пантофлею на даху хіба теж нерухомість? Треба попросити муніціпалів, щоб виписали кілька штрафів бригантині за неналежну парковку.
Анонім до Юрист Показати IP 15 Лютого 2024 18:34
Ти дурень. І щодо пантофлі, і самого "Запорожця". Клінічний дурень.
Спиридон Показати IP 15 Лютого 2024 15:19
Безплмвчність міськради вражає! Та чого кудись звертатися. Візьміть.та й подацте позов. Навіщо тримати купу юристів, санстанцій, інспекцій з пииродоохорони, якщо заржавілу бляшанку не можуть прийняти? Та повиганяйте їх всіх з роботи разом з собою!
Анонім Показати IP 15 Лютого 2024 15:57
Не можете знести - відбуксируйте аж до ринку і там затопіть.
Мілана Показати IP 15 Лютого 2024 15:58
Яким чином власник орендує для паркування своєї субмарини міську водойму та сплачує за це належно кошти?
Лучани Показати IP 15 Лютого 2024 17:06
Просвердлити дреллю дві дзюрки в корпусі нижче ватерлінії і всьо - жабуринням затягнеться і хіба шо жаби будуть підводним дайвінгом займатися ! А біля 21ст. ше одне таке саме одоробло стоїть - залийте каністру солярки, шоби злетів на Крупу ! Благоустройте територію: шо одну, шо другу, а тих нерадивих власників женіть с&аною мітлою, попередньо оштрафувавши за той с&ач, шо розвели !
Петро Показати IP 15 Лютого 2024 17:47
"Належний стан" відпадає. Стоїть купа заліза. П*яниці ходять туди с@ати. Парк Луцька - один з кращих в Україні (мається на увазі сама зелена зона). Робиться багато роботи, вкладаються засоби, є людям де відпочити. Це видно і цього не забереш, дякуючи КП "Парки і сквери". А ця "бригантина" - як муха в тарілці з бульйоном. Йдеш мимо, поглянеш і... бридко і боляче за таку елементарну безгосподарність з вини так званого власника і беззубості влади. До речі, де цей власник пройде, там пустеля - як "бригантина", як зупинка біля ринку, яка горіла і люди довели до ладу. Є така порода людей, як цей власник. Це особлива порода. Дарвінська.
Ніщо не забуте ! Показати IP 15 Лютого 2024 17:51
Шо Чернецький, шо власник субмарини Москвіч в одній каденції були міськими депутатами. І той же Чернецький голосував за символічний продаж Бригантини своєму братану ! А тепер включає дурку і строїть із себе борця за інтереси луцьких виборців ! Чого раніше не думав ?
член кориспондент Показати IP 15 Лютого 2024 18:13
поставити на якір біля пивзаводу над сапалаївкою та зробити пивбар
Іван до член кориспондент Показати IP 15 Лютого 2024 19:48
Що член, то видно зразу. А що кореспондент - не проглядається...
DP Показати IP 15 Лютого 2024 19:13
Вона застрахована, як об'єкт нерухомого майна. Згорить дотла, перестане бути об'єктом і, як наслідок, виключиться з реєстру, і всі задоволені.
З тої ж серії Показати IP 15 Лютого 2024 20:46
Колись такі самі мудрагелі оформили право власності на бочку з пивом на Привокзальній площі. Хряпнув кулаком по столу градоначальник - і сьогодні ні бочки, ні пива і навіть згадки про неї ! Хто захоче - той зробить, а хто не хоче - то шукає відмовки !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus