USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З 1 вересня у школах Луцька викладатимуть християнську етику

16 Квітня 2021 19:50
Цього тижня відбулося чергове засідання Луцької ради церков, під час якого на рівні міської влади прийняли рішення із 1 вересня в усіх школах Луцька введуть факультатив християнської етики.

Про це під час щотижневого звіту 16 квітня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Окрім того, мер зазначив, що у планах влади міста у найкоротший термін розпочати роботу факультативу «Основи сім’ї».

«Ми бачимо, що сьогодні є величезна кількість розлучень серед людей. Зокрема і в молодому віці. Демографічна ситуація не є найкращою. На нашу думку, причина у тому, що багато молодих людей не готові до шлюбу. Тому члени Луцької ради церков виступили із пропозицією створити школу дошлюбної підготовки, яка буде безкоштовною для тих молодих людей, які захочуть прийти і послухати про це. Лекції будуть вести люди, які мають колосальний досвід в питаннях сім’ї. Тож найближчим часом така школа почне діяти і для тих, хто бажає її пройти, та почути, як зберегти сім’ю у кризовій ситуації, як будувати стосунки, і відповідні спеціалісти будуть проводити такі заняття», – наголосив міський очільник.

Він проінформував, що, окрім запровадження факультативів християнської етики та «Основи сім’ї», у планах – потужна інформаційна кампанія в навчальних закладах міста з протидії наркоманії та алкоголізму. Мова не лише про школи, а й про профтехучилища, університети тощо.

«На превеликий жаль, на сьогодні ця проблема є досить серйозною. Ми бачимо це по кількості закладок. Фактично, що два тижні поліція ловить закладчиків. А можна лише уявити, скількох ще не вдається зловити! Проблема є і ми як міська влада мусимо зробити все, що від нас залежить для того, щоб її вирішити і мінімізувати. Не потрібно тішити себе ілюзіями, що, мовляв, відзавтра накроманія у нашому місті перестане існувати. Безумовно, це не так. Але зробити все від нас залежне мусимо. Це рутинна клопітка робота, але щоб змінити ситуацію, потрібно діяти», – каже Ігор Поліщук.

Нагадаємо, 30 березня 2021 року під час наради щодо запровадження у закладах освіти Луцької міської територіальної громади факультативних занять з християнської етики, посилення роботи з пропаганди здорового способу життя, подолання шкідливих звичок, попередження проявів булінгу в учнівському середовищі, Ігор Поліщук дав доручення департаменту ЖКГ спільно з департаментом муніципальної варти протягом двох тижнів лікідувати зі стан міських будинків адреси телеграм-каналів, із допомогою яких відбувається торгівля наркотиками.

Водночас 14 квітня під час чергового засідання Луцької ради церков прийняли низку рішень та розглянули багато важливих питань. З огляду на те, що сьогодні у суспільстві відсоток розірвання шлюбів дуже високий, а багато молоді морально не готові до сімейних стосунків, члени ради церков запропонували відкрити школу дошлюбної підготовки.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Галушка Показати IP 16 Квітня 2021 20:20
В далекі часи мого шкільного навчання був у нас предмет 'Християнська етика'. Теж ніби факультатив, але на ділі змушували ходити всіх. Це перший момент, який зрештою легко стерпіти. Другий момент полягав у тому, ХТО вів цей предмет. А вела його абсолютно неадекватна фанатичка, яка несла такі дурниці, що на голову не налазять. Ніколи не забуду її чудесну фантасмагорію (біблійна історія) про відрізану голову на блюдці, яка говорила і кліпала. Ще вона стверджувала, що діти народжуються схожими на першого статевого партнера жінки, а не на їх біологічного батька (т.з. телегонія). Чимало в її словах звучало прихованої ненависті до жінок, а всі дівчата звичайно ж виявлялись 'слабими на передок'. Якого тільки лайна не розповідала ця особа, але все це мракобісся дійшло до вух батьків і на факультатив раптово дозволили не ходити. Ясна річ, що більше ніхто на нього і не ходив. З усією повагою відношусь до віруючих людей, але якщо вже взялися за таке, то хоч дайте ці уроки НОРМАЛЬНИМ вчителям. П.с. до речі, наша 'праведна' вчителька була застукана на гарячому під час статевого акту з симпатичним незнайомцем недалеко від церкви. Що я можу сказати... кохайтеся, чорноброві!
Я вкурсі до Галушка Показати IP 16 Квітня 2021 20:46
Треба було менше курити всякого зілля перед уроками
Галушка до Я вкурсі Показати IP 17 Квітня 2021 00:37
Весняне загострення? Ляж на стаціонар, не лякай людей.
Брахман Показати IP 16 Квітня 2021 20:53
Цікаво в кого колосальний досвід в питаннях сім'ї????? Може в церковників? Дайте дітям дитинство! Дитинство - Дітям!
ОДІН. Показати IP 16 Квітня 2021 21:20
ШКОЛА ДЕРЖАВНА.ЦЕРКВА ВІДОКРЕМЛЕНА ВІД ДЕРЖАВИ.КРІМ ХРИСТИЯН В ШКОДАХ НАВЧАЮТЬСЯ ДІТИ МУСУЛЬМАН,ІУДЕЇВ І ТД.
Олександр Показати IP 16 Квітня 2021 21:23
НА КОЖНОМУ ПЕРЕХРЕСТІ ЦЕРКВА.В КОЖНОМУ СЕЛІ ПО ДВІ.І ВЗАГАЛІ ЯКА РОЛЬ ЦІЄЇ СТРУКТУРИ В ДЕРЖАВІ....
скептик до Олександр Показати IP 16 Квітня 2021 22:05
споконвіків і в державі, і в суспільстві роль церкви і релігії була дуже великою. такою вона є і сьогодні.
133 Показати IP 16 Квітня 2021 21:38
Моя дитина не буде ходити на це
ВІРУС Показати IP 16 Квітня 2021 21:40
Тисячу років нам втирають,що наші пращури були язичниками-поганими.Християнство це привнесена релігія на наші землі.
скептик Показати IP 16 Квітня 2021 22:06
адекватним було б запровадження курсу "Етики"
123 Показати IP 16 Квітня 2021 23:39
Боже, дай дурним розуму! Був мене цей предмет. З шкільних пір мені все те християнство нудоту наганяє. на все життя вакцинували.
Дєд Показати IP 16 Квітня 2021 23:59
Треба робити рабів змалечку, терпи, підстав щоку, на небі тобі буде добре.
Анонім Показати IP 17 Квітня 2021 06:00
"Никого не слушайте, никто не знает как правильно, слушайте своё сердце." Руслан Белый.
Том Показати IP 17 Квітня 2021 07:05
Краще ввести курс сексуальне виховання.
ABC до Том Показати IP 17 Квітня 2021 11:48
Із практичними завданнями і домашньою роботою.
місцевий Показати IP 17 Квітня 2021 10:26
Не хочете християнську етику?-будете мати Содомітів і всю ту нечисть однополу з їхніми віч,спід.. приклад США! А кінець їх один-огонь і муки!
Анонім Показати IP 17 Квітня 2021 16:49
В школі у мого сина була християнська етика, вчителька була доброю, спокійною, без перекосів. Вона розповідала дітям про те, що йти правильним шляхом - завжди важко. Що не можна робити все, що заманеться, розказувала про вибір, що його робить людина кожного дня у своєму житті і про наслідки рішень. Такі уроки потрібні, головне - підготувати педагогів, яким буде чим поділитись з нашими дітьми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus