USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З банку Януковича зникли арештовані 2 млрд грн, – ЗМІ

26 Квітня 2018 11:38
З Всеукраїнського банку розвитку, який належить сину біглого екс-президента Віктора Януковича Олександра, зникли 2,6 млрд грн.

Про це пише "Економічна правда"

У ЗМІ з'явилась інформація, що Печерський районний суд зняв арешт з рахунків компаній, які правоохоронці відносили до "орбіти впливу" Олександра Януковича.

Як стало відомо журналістам, з арештованих раніше 2,6 млрд грн, що знаходились на рахунках у Всеукраїнському банку розвитку близько 2 млрд грн вже виведено. Решта коштів існує лише на папері.

Міністр МВС Арсен Аваков у 2015 році повідомляв про арешт цих коштів на рахунках ВБР. Проте зараз їх на рахунках вже немає.

"Коли суди зняли арешти з рахунків компаній, кошти переведели до інших банків", - каже співрозмовник, який знайомий з ситуацією в банку.

Наразі на рахунках банку з пов'язаних з Януковичем коштів знаходиться — 559 млн грн. Проте ці кошти існують лише віртуально, оскільки активів банку не вистачить на задоволення вимог кредиторів 9-ї черги.

За версією слідства, у 2013-2014 роках службові особи ВБР для отримання державних коштів незаконно кредитували "Донецьку залізницю", "Львівську залізницю", "Одеську залізницю", "Південно-Західну залізницю", "Південну залізницю" і "Придніпровську залізницю".

Загальна сума незаконних кредитів становила понад 2,5 млрд грн.

У жовтні 2015 року стало відомо, що слідчі ГСУ МВС заарештували понад 2,6 млрд грн на цих рахунках.

Пізніше у 2016 році деяким вкладникам ВБР вдалося зняти арешт з рахунків.

Крім того, на початку 2017-го 313 млн грн були перераховані з банку Олександра Януковича на рахунки банку Петра Порошенка і згодом були заарештовані.

16 квітня 2018 року квітня стало відомо, що суд у лютому зняв арешт з рахунків компаній, пов'язаних з сином екс-президента, відкриті в його банку ВБР.

Слідство розповідало, що на рахунки цих компаній ймовірні фігуранти злочину перерахували загалом майже 550 млн грн та понад $ 27 млн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 26 Квітня 2018 13:49
Було б неймовірно дивно, коли б ці кошти, після зняття арешту, пішли б автоматично в бюджет України, наприклад, на погашення зовнішніх боргів ....... А так, як завжди, - дика, безправна країна, де кожен держслужбовець ( на вищому чи нижчому рівні) думає, як збагатити власну родину до сто першого коліна (жити ж будуть мінімум років по-п*ятсот), а думати за добробут людей цієї країни, тим більше про економіку, екологію, вигляд країни на міжнародному ринку, війну та ще купу проблем країни будуть у іншому житті (вони живуть на іншій планеті - тут тільки капітали примножують)..... Якось дуже сумно, безнадійливо і прогнозовано ......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus