USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З лютого за добу через «Ягодин» пропускатимуть більше вантажівок і автобусів. На скільки саме

31 Січня 2023 19:17
Започатковані торік пілотні проєкти з організації пропуску вантажів, які перевозяться автотранспортом через західний кордон, довели свою ефективність. Навіть без значних інфраструктурних перебудов митницям вдається забезпечити ритмічність та синхронність операцій та поступово збільшувати трафік.

Про це повідомляють у Волинській митниці.

Тому, згідно з новими домовленостями, досягнутими на початку року під час переговорів з польською стороною, час дії пілотних проєктів пролонгований до 31 травня 2023 року.

Водночас, від завтра, з 1 лютого 2023 року, збільшуються встановлені Системою раннього повідомлення ліміти оптимальної кількості транспортних засобів, що приймаються митницями та прикордонними органами суміжних (українською та польською) Сторін. Для пунктів пропуску в зоні діяльності Волинської митниці за оперативну зміну (12 годин) вони визначені на рівні:

МАПП «Ягодин – Дорогуськ»: 340 вантажних транспортних засобів, 25 рейсових автобусів.

МАПП «Устилуг-Зосін»: 550 легкових транспортних засобів, 50 вантажних транспортних засобів, 15 автобусів.

А на початку травня, за результатами тримісячного моніторингу, що базуватиметься на оперативній координації роботи з представниками органів охорони державного кордону та контролюючими органами суміжної Сторони, між Україною та Польщею планується підписання оновленого Меморандуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus