USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З ЛПЕ намагаються стягнути 2 мільйони за непотрібні валідатори

27 Лютого 2018 16:29
З луцького тролейбусного депо через суд намагаються стягнути два мільйони гривень – саме в таку суму тернопільська фірма оцінила послуги за використання валідаторів.

Експеримент з електронного обліку пасажирів вартістю у три мільйони гривень призупинили торік, через те, що тернопільчани так і не виконали своїх зобов’язань. А тепер ще й вимагають розрахунку. Чи доведеться повертати Луцьку борги - має визначити суд. Про це йдеться в сюжеті ТРК Аверс.



Торік керівництво Луцького підприємства електротранспорту вирішило запровадити своєрідне ноу-хау – електронний облік пасажиропотоку. Кондукторам тролейбусів вручили валідатори – такий собі електронний агрегат, через який контролери видавали квитки пасажирам. Крім того, що ці апарати самі по собі були не з легких, майже кілограм, то вони ще й затримували час обілечування. Кондуктор мав взяти гроші, провести через валідатор одну з трьох карток для пільговиків, студентів і звичайнх пасажирів і тільки тоді видати квиток.

Таке тестування тривало з березня по травень. Технічний супровід роботи валідаторів здійснювала тернопільська фірма «Системний звязок».

Нагадаємо, раніше виконувач обов’язків директора КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Володимир Пуц інформував, що система ручних валідаторів є незадовільною, вона не показує реальний облік пасажирів та не несе користі для підприємства та громади міста Луцька.

До слова, послуги фірми «Системний звязок» були найдорожчими серед учасників тендеру, що проводила Луцька міська рада. Вартість запровадження новітньої технології для міського бюджету мала обійтися у три мільйони гривень.

За три місяці тестування місто заплатило мільйон, ще два мали перерахувати за умови введеня в експлуатацію валідаторів. Але після закінчення випробувань тернополяни чомусь заблокували електронну систему обслуговування, відтак валідатори з високотехнологічних пристроїв перетворилися на брухт, який і до нині лежить на полицях ЛПЕ. Натомість вже цього року «Системний зв’язок» вимагає, через суд, стягнути з луцького підприємства електротранспорту два мільйони гривень, мовляв, за виконані роботи.

Сьогодні мало відбутися підготовче судове засідання, проте, представник позивача Віталій Шестернін наполіг на перенесенні розгляду справи.

«Адвокатам необхідно ознайомитися із матеріалами справи, довіреність повноважень була датована 23 лютого, підприємство знахожиться тернополі тому документи ми отримали тільки сьогодні».

Суддя Господарського суду Микола Шум зазначив, що це не є підставою для перенесення засідання, строк розгляду справи у підготовчому засіданні – 2 місяці і цей строк спливає.

Представник Луцького підприємства електротранспорту стверджує, що у актах виконаних робіт, які надало ТзОВ «Системний звязок» вказані лише суми, натомість, за які конкретно роботи - в документах ні слова.

«Тут вказаний загальний перелік робіт, але ці три акти дають тільки загальну вартість робіт, які нібито були виконані, це загальна інформація, яка не підтверджена ніякими документами», - каже Неля Вавринюк, представник ЛПЕ.

На думку директора Луцького підприємства електротранспорту Володимира Пуца, договори і акти виконаних робіт, які підписував його попередник Ігор Грицюк і представник тернопільської фірми були простою формальністю.

«Я вам скажу, що ці акти виконаних робіт були швидше всього були оформлені формально, бо вони були оформлені до того, як я прийшов і дивно те, що після оформлення цих актів система відключилася, а валідатори поклали на полиці, ніби все добре в акті, а в реальності – ні», - зазначає директор підприємства.

То ж чи підуть гроші лучан на оплату невдалого експерименту тепер вирішуватиме суд. А на підприємстві вже говорять, що валідатори, які закупили торік, не використовуватимуть. В планах обладнати тролейбуси стаціонарними терміналами, які прийматимуть платіжні картки. А гроші, які вимагають від ЛПЕ, можна використати на оновлення автопарку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 27 Лютого 2018 17:50
Чому від усіх постійно чути якусь маячню, чому немає ніякого конструктиву? Я доволі часто їздив тролейбусами і бачив як кондуктора користувалися цими валідаторами - жодного разу я не бачив щоб кондуктор прикладав якусь третю картку для пільговиків. Треба було якраз валідаторами рахувати в пешу чергу пільговиків, а інші категорії рахувати проданими квитками - це для підрахунку пасажирообігу по категоріях. Вартість валідаторів входить до тих 3 мільйонів? Якщо тернопільчани не врахували ризики на відмивання грошей, то це їх проблеми. Ці валідатори були незручними як для кондукторів, так і для пасажирів, треба було відразу встановлювати стаціонарні на декілька тролейбусів і тестувати, а потім довстановлювати їх на інші. Доречі мобільний додаток був дуже зручним, дуже шкода що зараз це не працює. За придбання таких валідаторів голосували ж і депутати, а тому і вони повинні нести свою частку відповідальності і з своєї власної кишені оплачувати такі не продумані речі.
Укб Показати IP 27 Лютого 2018 18:20
Підписані акти виконаних робіт це не формальність, а залізобетонна підстава для отримання оплати за ці роботи в судовому порядку.
127 Показати IP 27 Лютого 2018 20:24
"З ЛПЕ НАМАГАЮТЬСЯ СТЯГНУТИ 2 МІЛЬЙОНИ ЗА НЕПОТРІБНІ ВАЛІДАТОРИ" не стягнути, а розрахуватись. Бачили очі що купували .......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus