USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

З перевізниками, які шантажують лучан, розриватимуть договори, – Луцька міськрада

4 Листопада 2019 10:57
З луцькими перевізниками, які не дадуть дозвіл на встановлення валідаторів та не перейдуть на безготівкову форму оплати проїзду, договори на здійснення перевезень будуть розірвані і в майбутньому їх не допускатимуть до участі в конкурсах на здійснення перевезень. Окрім того, міська рада через бойкот перевізників, які шантажують лучан, веде перемовини із транспортними компаніями та перевізниками з інших міст. Про це інформують у Луцькій міській раді.

Нагадаємо, 1 листопада, перевізники, які здійснюють перевезення на маршрутах 1,2,3,8,9,10,11,12,16,17,19,22,26а,32, оголосили про припинення з 11 листопада 2019 року перевезень на цих маршрутах.

"Вважаємо, що оголошення про припинення перевезень на вказаних маршрутах є актом шантажу лучан та нашого міста з боку перевізників, у зв’язку з небажанням останніх надавати дозвіл на встановлення валідаторів та переходити на безготівкову форму оплати проїзду.

Встановлення валідаторів та запровадження безготівкової форми оплати проїзду зробить ринок перевезень у Луцьку контрольованим та прозорим, а усі розрахунки у цій сфері – чіткими та зрозумілими.

Більше того, після запровадження безготівкової форми оплати проїзду, стане чітко зрозумілою кількість пасажирів, які користуються громадським транспортом, та інша інформація, що дасть можливість чітко вирахувати економічно обґрунтований тариф на перевезення. Запровадження безготівкової форми оплати проїзду в майбутньому позбавить можливості власників автопідприємств шантажувати лучан та вимагати підвищення тарифу на основі необґрунтованих даних. Саме цього найбільше й бояться перевізники, й не бажаючи розкриття достовірної інформації про реальний економічно обґрунтований тариф на здійснення перевезень, розповсюджують панічні настрої та намагаються шантажувати лучан та наше місто.

У зв’язку з вищевказаним повідомляємо, що з перевізниками, які не дадуть дозвіл на встановлення валідаторів та не перейдуть на безготівкову форму оплати проїзду, договори на здійснення перевезень будуть розірвані і в майбутньому їх не допускатимуть до участі в конкурсах на здійснення перевезень", - інформують у Луцькій міській раді.

Передбачаючи небажання окремих перевізників, які працюють на міських маршрутах, переходити на безготівкову форму оплати проїзду, керівництво міста завчасно розпочало перемовини із транспортними компаніями та перевізниками з інших міст.

Станом на сьогодні, вже існує чітка домовленість з ними, що у разі розірвання договорів з місцевими перевізниками через небажання переходити на безготівкову форму оплати проїзду, вони замінять їх та здійснюватимуть пасажирські перевезення у нашому місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
123 Показати IP 4 Листопада 2019 11:06
Я не проти розраховуватись, банківською карткою, чи через телефон... Але чому я маю витрачати додатково свої кошти 35 на картку з свого бюджету. А також затрачати свій час. Якщо в сім'ї 4 осіб то потрібно на вітер викинути 140 грн. Прибутки від даної схеми влада порахувала, а як це відобразиться на пересічних громадянах як завжди не цікавить
Ви можете не нити? до 123 Показати IP 4 Листопада 2019 11:29
Як мінімум тому, що цей безпрєдєл маршрутчиків ніколи не зупиниться, якщо їх не поставити на місце. Да.. перехід на нову систему - це завжди дискомфорт, додаткові затрати. Але перевізники постійно ниють, що в них збиткові рейси, а насправді в годину навіть не пік - в 9, 2 - нема де стати, не те, що сісти. Кілька років тому робили аналіз пасажиропотоку у маршрутках міста. Так от, перевізник маршруту №2 бив себе в груди, що нема пасажирів, мол треба піднімати вартість проїзду. Я 4 роки виїздила маршруткою №2 - в неї вранці не можна залізти. Це один із ходових маршрутків і поки такі як ви будуть нити, чого мають платити 35 грн, доти ми будемо щокварталу викладати за проїзд на 1 грн більше. Бо маршрутники вже не те, що вилізли на голову, а вилізли і зробили свою негарну справу. А ми далі - не беремо квитків за проїзд, бо лєнь нагнутися (а водій маршрутки тішиться, бо по обліку в нього не 100 пасажирів, а 2, які взяли таки квиток), і далі ниємо, що щось в цьому місті хочуть змінити. Міській раді буде респект, якщо вона зробить так , як свого часу зробив мер Конотопа - розірвав договори з усіма перевізниками, які вимагали збільшити вартість проїзду і впустив на вулиці міста екологічно чистий транспорт - тралікі (але ж так, лучани і тут були проти закупівлі бу траліків, саме час про це всім згадати!!!). Або якщо заведе в Луцьк перевізників з інших міст, як обіцяє, теж буде респект. ТОді бариги, які елементарно прибрати і поремонтувати свій транспорт не можуть. Усім добра!
лучанин до Ви можете не нити? Показати IP 4 Листопада 2019 11:58
Ви вірите, що в них ті квитки обліковані і вони їх потім перевіряють? У якому віці ми живемо, що папірці як засіб обліку! Заспокойтесь і не несить пургу!
food Показати IP 4 Листопада 2019 11:16
Вони весь час виставляють свої вимоги.
Лучанин Показати IP 4 Листопада 2019 11:33
Луцьку потрібно 50 нових тролейбусів ! Питання шантажу перевізників буде закрито.Залишаться маршрути на яких нема дротів для тролейбусів .
1й до Лучанин Показати IP 4 Листопада 2019 11:51
Луцьку для ще 50 тролейбусів потрібно нову контактну мережу і обладнання, для її підключення до електромереж - радянське, те що зараз є, не потяне.
Лучанин Показати IP 4 Листопада 2019 11:33
Наступив самий, шо не є сприятливий момент для проведення кардинальної реформи у галузі пасажирських перевезень. Не треба боятися того шантажу, а виважено і розсудливо підійти до викорінення існуючих взаємостосунків влади і перевізників.Бо на сьогодні вони себе віджили ! Перше. Якщо відмовлюються - то добре і, навпаки, допомогти піти з ринку перевезень. Друге. Оперативно приступити до реформування пасажирських перевезень і надання послуг у міському комунальному транспорті. Третє. Замінити поетапно рухомий склад на підприємстві електотранспорту. Четверте. На решту маршрутів закупити великогабаритні міські автобуси. П'яте. Впорядкувати позаміські і міські маршрути. Шосте. Механізм фінансування, кредитування, лізингу і т. п. треба мати вже сьогодні. P.S. Владо ! Не упусти момент !
луцький до Лучанин Показати IP 4 Листопада 2019 12:01
Воно-то так, але є побоювання, що нам скажуть, що з іншими не домовились і щоб людям було на чому доїзджати, то треба погоджуватись з місцевими :) Обіцяють, що з наступного року має бути нових 30 тролейбусів, то чому не включитись у програму і не придбати для міста автобуси і щоб транспорт був весь комунальний, а не приватний і все, всі питання зникнуть і не буде ніякого шантажу!
Місцевий до луцький Показати IP 4 Листопада 2019 21:01
Подивіться,хто за кермом сьогоднішніх маршруток-пенсіонери,або люди паредпенсійного віку, яким більш ніде працевлаштуватися,бо скрізь потрібні до 40 і це при тому,що зараз є «лівак».Як що не буде готівки мало хто буде працювати за «суху» зарплату,а конкурувати з польською,думаю,для нас поки не можливо.Потрібно з цього починати,бо їм не дрова возити.
нострадамус Показати IP 4 Листопада 2019 12:42
звичайно, абсурдом було рішення встановлювати обладнання для електронних квитків в діючих маршрутках, бо вони зовсім для цього не пристосовані!...як мінімум, має бути трое дверей. а за один день перевести ціле місто на електронні квитки - це навіть не абсурд, а повний маразм. переведення має бути поступове. знову таки, поки 80-90% зупинок, або найближчих закладів до них не будуть забезпечені точками продажу електронних квитків, повинна бути можливість розраховуватися грошима. нехай проїзд по електронному квитку буде дещо дешевший ніж за готівку. це піштовхне більшість переходити на нову систему оплати...
нострадамус Показати IP 4 Листопада 2019 12:49
звичайно, абсурдом було рішення встановлювати обладнання для електронних квитків в діючих маршрутках, бо вони зовсім для цього не пристосовані!...як мінімум, має бути трое дверей. а за один день перевести ціле місто на електронні квитки - це навіть не абсурд, а повний маразм. переведення має бути поступове. знову таки, поки 80-90% зупинок, або найближчих закладів до них не будуть забезпечені точками продажу електронних квитків, повинна бути можливість розраховуватися грошима. нехай проїзд по електронному квитку буде дещо дешевший ніж за готівку. це піштовхне більшість переходити на нову систему оплати...
Майбутнє до нострадамус Показати IP 4 Листопада 2019 14:16
З картками ніби ясно все - неперсоніфіковану картку можна буде купити у водія з коштами на ній, якщо не вдалося знайти термінал. Але з одноразовим квитком все інакше тому, що вони діють протягом обмеженого часу і генеруються в момент купівлі і час відраховується з того ж моменту. Водію возити одноразові квитки є теж сенс, але слідкувати за терміном його придатності теж треба. Ось це і є найтемніша частина даного нововведення.
999 Показати IP 4 Листопада 2019 15:00
Владі треба взяти все те, що вже напрацьовано з електронними квитками у Львівській, Тернопільській та Рівненській областях, де пасажир, який має електронний квиток може скористатись ним, пасажир, який не має електронного квитка, може купити його у водія маршрутки за готівку, а пасажир, який не бажає купити електронного квитка (тобто, одноразовий проїзд: турист або пасажир у відряджені) може заплатити готівкою за проїзд у маршрутці чи тролейбусі та отримати квитанцію для контролерів. Такий перелік послуг щодо перевезення пасажирів повинен бути у перехідний період і він є у наших сусідів. Коли система повністю себе виправдає, люди зрозуміють, що електронний квиток це вигідно та економно вже можливо тоді перейдуть повністю на проїзд у транспорті по електронним квиткам.
111 Показати IP 4 Листопада 2019 16:23
В багатьох італійських містах значна частина населення їздить велосипедами. А в нас їздять поодинокі. Запаніли ми ще й попригрівали на цьому панстві маршрутчиків. Сідайте на велосипеди і гайда на роботу. Скільки там того Луцька.
СС до 111 Показати IP 5 Листопада 2019 08:19
Ахаха, пропонуєш тим хто їде з іншого міста велосипед возити з собою , ще й зимою?
Українець Показати IP 5 Листопада 2019 06:26
Скоріш за все це дійство буде перенесене.Отже єдиний вихід-комунальний транспорт по всьому місту.
Українець Показати IP 5 Листопада 2019 07:41
З понеділка починається веселуха,перші місяці-всі "зайці",бо ж і контролю не буде,а далі,а далі не будемо загадувати...а ще нас чекають поломки,"зависання"інтернету,сварки,крики,прокльони.Як завжди.
999 до Українець Показати IP 5 Листопада 2019 09:09
Ви кажете, що не буде контролерів. Вибачте, спеціально буде тричі більше буде контролерів. От побачите почнеться такий хаос. Контролери ще більше будуть звіріти. Не виключно, що почнуться "потасовки" чи "шарпанина" в маршрутці або тролейбусі. Всі почнуть один одному права "качати". Короче цей цирк або клоунада буде продовжуватись думаю до Нового року.
Психопланетарій, Лип Показати IP 5 Листопада 2019 10:02
Учора їхав в маршрутці та підслухав, що казав водій. На 11 листопада 2019 року вже в міську раду подана заявка на проведення маштабного страйку перевізників та водіїв маршруток. Казав, що 11 листопада у місті не одна маршрутка не вийде на лінію. Відчуваю, що як Луцьк буде паралізований повністю. Блін прийдеться ровера готовити. Чим на роботу їхати.
Українець Показати IP 5 Листопада 2019 16:25
Гарна пісня в Дзідзьо-"Всі дивилися на нас і офігівалі..."Хто буде відповідати???Пушкін...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus