USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

З Росії повернувся політв'язень, якого засудили за участь у «Правому секторі»

21 Серпня 2019 14:51
Росія відпустила українця-політв’язня Романа Терновського, який відбував незаконне покарання за «участь у діяльності екстремістської організації» – «Правий сектор».

Як повідомляє «Об’єднання родичів політв’язнів Кремля», Терновський був звільнений у зв’язку із закінченням незаконного терміну ув’язнення, пише theбабель.

«Зараз Роман вже в Україні, в жахливому стані прямує додому в Харківську область. Людина взагалі не має грошей і будь-яких інших ресурсів», – йдеться в повідомленні.
Романа Терновського затримала ФСБ РФ в Ростові-на-Дону в жовтні 2017 року. Під час обшуку у Терновського нібито знайшли одяг та інші особисті речі з символікою «Правого сектора».

За версією російських слідчих, в 2015–2016 роках на території України він організовував виготовлення і поширення символіки «Правого сектора», а також брав участь «в публічних акціях, спрямованих проти інтересів Російської Федерації». Також його звинуватили в пропаганді діяльності «Правого сектора» в інтернеті, в тому числі серед тих, хто постійно проживає на території Росії.

У Росії Терновського засудили до двох років і трьох місяців колонії
загального режиму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 21 Серпня 2019 15:26
На свободу з чистою совістю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus